Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ημερήσια Διαταγή ΥΕΘΑ για την Εθνική Επέτειο: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ο πλέον αδιάρρηκτος πυλώνας εθνικής ισχύος

Tην υπερηφάνεια “που ηγούμαι του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας” και την ευαρέσκεια του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ” για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας, για το υψηλό ηθικό σας και την ετοιμότητά σας” και για το γεγονός ότι “εκπληρώνοντας την αποστολή σας, με ζήλο και επαγγελματισμό, δίνετε δύναμη σε όλους μας να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος”, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος , στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

“Η περίοδος που διανύουμε, πρόσθεσε, χαρακτηρίζεται από ανακατατάξεις, προκλήσεις, απειλές και αναθεωρητισμό, που συνδυάζονται με επικίνδυνες πρακτικές επί του πεδίου. Απαιτείται συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων..

Σε μια εποχή αβεβαιότητας και απειλών, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δράσουμε με σθένος και αποφασιστικά, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Η συνεχής αξιολόγηση των καταστάσεων και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών, όπου και όποτε αυτές παρουσιάζονται, είναι βασικοί παράγοντες για την πρόοδο, ισχύ και ευημερία της Πατρίδος μας”, παρατήρησε.

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι “η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, ενεργούν με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της αμυντικής διπλωματίας, της αναβάθμισης οπλικών συστημάτων και της ενίσχυσης του προσωπικού, που αποτελεί τον βασικό μας πολλαπλασιαστή ισχύος..

Με συνέπεια στον αρχικό μας σχεδιασμό και σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουμε, έχουμε πετύχει να θωρακίσουμε τη χώρα μας, προσδίδοντας στους πολίτες της Πατρίδας μας, όχι απλώς το αίσθημα, αλλά τη βεβαιότητα της ασφάλειας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή”, αναφέρει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει “ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού στο βάθος των αιώνων” την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας ότι “δύο αιώνες μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρήση «Ελευθερία ή Θάνατος» ήταν σύνθημα συνειδητής επιλογής και στάση ζωής, που μας διδάσκει ότι αυτός που είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για τα δίκαιά του, δεν πτοείται από αρνητικούς συσχετισμούς αριθμητικής και υλικής ισχύος. Γίνεται ανίκητος!!!”

Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας τονίζει: “Γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, εμπνευσμένοι από την αθάνατη παράδοση του 1821, να συνεχίσετε με υψηλό φρόνημα, διαρκή επαγρύπνηση, πίστη και προσήλωση στα κοινά μας ιδανικά, να εκτελείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τα καθήκοντά σας, υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, για το οποίο οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement