Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μιχαηλίδη για τις καθυστερήσεις στην ανακαίνιση της Σχολής Δόκιμων Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά

Ερώτηση για την ανησυχητική στασιμότητα που παρατηρείται ως προς την ανακαίνιση των κτιρίων της Σχολής Δόκιμων Λιμενοφυλάκων κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε εξασφαλιστεί δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προκειμένου να εκπονηθεί τεχνική μελέτη και εν συνεχεία να υλοποιηθεί το έργο της ριζικής ανακαίνισης δύο κτιρίων της Σχολής, που βρίσκεται στον Πειραιά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτουν αναλυτικά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην υλοποίηση του έργου κατά τα τέσσερα έτη διακυβέρνησης ΝΔ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ). Πιο πρόσφατο και πλέον σοβαρό πρόβλημα είναι ότι η πιο συμφέρουσα τιμή προσφοράς για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων είναι σημαντικά υψηλότερη από τη δωρεά ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος.

Οι ενέργειες του ΥΝΑΝΠ για την υπέρβαση αυτού του προβλήματος, παρόμοιο με το «πάγωμα» της δωρεάς για την ανέγερση τριών νοσοκομείων, δεν έχουν γίνει γνωστές και σε κάθε περίπτωση δεν έχουν τελεσφορήσει. Αποτέλεσμα είναι ότι τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την αρχική δέσμευση για τη δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επισκευή-ανακαίνιση της Σχολής. 

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα, λόγω της κατάστασης του κτιρίου, οι εκπαιδευόμενοι νέοι Λιμενοφύλακες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο ναυτικό οχυρό του Σκαραμαγκά.

Με βάση τα παραπάνω, και καθώς το έργο της ανακαίνισης εμφανίζεται λιμνάζον και με αβέβαιη έκβαση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνουν σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις αιτίες των τεράστιων καθυστερήσεων, τον πιθανό κίνδυνο ακύρωσης του κρίσιμου έργου, καθώς και για άμεσες ενέργειες που σχεδιάζει να αναλάβει άμεσα για να υλοποιηθεί η ανακαίνιση κτιρίων της Σχολής Δόκιμων Λιμενοφυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement