Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Pega: Τι είπαν Ανδρουλάκης, Ράμμος & Μενουδάκος για την υπόθεση των υποκλοπών

Τουλάχιστον 300 sms με Predator έχουν σταλεί σε 100 στόχους στην Ελλάδα, κατέθεσε ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τις υποκλοπές. «Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψης του παρακράτους», υποστήριξε στην ίδια συνεδρίαση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι υποθέσεις παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό Predator βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής ΡEGA του ευρωκοινοβουλίου, στην οποία κλήθηκαν οι επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για νοσηρή υπόθεση, που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ο κ. Κοντολέων. Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός.

Στις έρευνες της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, Χρήστος Ράμμος, σημειώνοντας ότι έχει βρεθεί ο λογαριασμός που πλήρωσε τα μηνύματα που σχετίζονται με το Predator «Ένα τέτοιο κατασκοπευτικό λογισμικό είτε στα χέρια κρατικής υπηρεσίας είτε στα χέρια ιδιώτη, μπορεί να δημιουργήσει μία κοινωνία, όπου πλέον θα λειτουργεί η τακτική του εκβιασμού ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να τεθεί θέμα νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού» είπε ακόμα.

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έκανε λόγο για εκατοντάδες μηνύματα με το κακόβουλο λογισμικό, που έχουν σταλεί.

«Έχουν σταλεί τουλάχιστον 300 SMS με Predator σε περίπου 100 άτομα» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Στην δικαστική ερευνά παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε την βούληση της κυβέρνησης να μην μείνει η παραμικρή σκιά.

«Έχει γίνει κακούργημα η χρήση κακόβουλων λογισμικών, ενώ είχε αποποινικοποιηθεί παραμονές εκλογών» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι «βόμβες» Ράμμου – Μενουδάκου επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος δίκαιου από τον κ. Μητσοτακη, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Στο Στρασβούργο συνεδρίασε και η νομική επιτροπή juri του ευρωκοινοβουλίου ύστερα από αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να εξεταστεί αν η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας μου και όχι η προστασία της» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όσους διακινούν σενάρια συνωμοσίας να ζητήσουν συγγνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

Advertisement