Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: «Είστε αφελής κύριε Τσίπρα – Περιμένουμε ακόμη μια συγγνώμη για την μικρή Μαρία»

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το Μεταναστευτικό, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε σύγκριση των πεπραγμένων των δυο παρατάξεων, με το Μεταναστευτικό να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ξανά προ των ευθυνών του τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα στελέχη του να ζητήσουν «συγγνώμη» για τον πρωτοφανή διασυρμό της Ελλάδας για την υπόθεση του δήθεν νεκρού κοριτσιού σε νησίδα στον Έβρο τον Αύγουστο του 2022, τονίζοντας πως ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει πως δεν υπήρχε καν το περιστατικό.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στατιστικά στο Μεταναστευτικό, σχολιάζοντας πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, το 75% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη είχαν εισέλθει από τα ελληνικά σύνορα ενώ επί Νέας Δημοκρατίας το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο… 5%!

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό:

Για την μικρή Μαρία του Έβρου: «Περιμένω τώρα από τον κύριο Τσίπρα, με το υψωμένο δάχτυλο, να σκύψετε λίγο το κεφάλι σας και να καταθέσετε τις δικές σας τρεις εξηγήσεις με πρώτη επιτέλους μια δημόσια συγγνώμη για τον διασυρμό της Πατρίδας που πρωτοστάτησε για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας και εσείς ο ίδιος, συμμετείχατε σε αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια διασυρμού της χώρας για ένα περιστατικό το οποίο από την πρώτη στιγμή ο υπουργός (σ.σ. εννοεί κ. Νότη Μηταράκη), σας είχε πει πως είναι ψεύτικο. Και δεν μου λέτε κύριε Τσίπρα, γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι πως δεν υπήρχε μικρή Μαρία; Γιατί έχουμε Υπηρεσίες Πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Και αναρωτιέμαι… δεν καταλαβαίνετε πως με αυτή την εμμονή σας να αγκαλιάζετε τέτοια fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Και τι είστε τελικά; Είστε αφελή ή επικίνδυνος; Όταν αδιαφορείτε συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στη μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι το χειρότερο».

Σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο: «Δεν μπορεί όμως και σήμερα, στελέχη σας να ισχυρίζονται πως ο αποτρεπτικός φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα. Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν διαρκώς fake news διαφόρων ΜΚΟ, υπόπτου προέλευσης, κατά των ελληνικών δυνάμεων που σώζουν κάθε μέρα ζωές και στην ξηρά και στη θάλασσα, προστατεύοντας παράλληλα και τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επομένως, κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα χρειαστεί να απαντήσετε σε ένα απλό ερώτημα: Θα γκρεμίσετε τον φράχτη τον οποίο φτιάξαμε; Θα συνεχίσετε να κατασκευάζετε τον φράχτη τον οποίο έχουμε δρομολογήσει για να προστατεύει τα σύνορά μας; Ναι ή όχι;».

Συγκριτικά με τα στατιστικά του Μεταναστευτικού: «Επί των δικών σας ημερών, το 75% των προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ευρώπη, έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών, ο αριθμός αυτός από το 75% πήγε στο 5%. Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης, έδωσαν τη θέση τους σε ανθρώπινες κλειστές δομές. Αντί για 92.000 ανθρώπους το 2019 σήμερα έχουμε λιγότερους από 15.000 σε αυτές τις δομές και από 121 εγκαταστάσεις, έχουν μείνει μόλις 33 κέντρα. Και τα νησιά μας, τα τόσο πολύπαθα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχουν πλέον ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα, το οποίο μας κληρονομήσατε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement