Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής-Τσίπρας: Με προσβολές και συνθήματα επιτέθηκε στον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξεραν τα πάντα για τις παρακολουθήσεις και επιχειρηματολόγησε με άκομψη γλώσσα προσβάλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκαλώντας την έκρηξη των βουλευτών της ΝΔ.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:

«Τελικά για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη 6 μήνες κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια, με τον ελληνικό λαό που περιμένει εξηγήσεις για μία πρωτοφανή θεσμική και συνταγματική εκτροπή»

«Σήμερα δεν έχετε περιθώριο για θολές απαντήσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά αποδείξεις. Αποδείξεις από την πιο επίσημη Αρχή. Αρχή που ορίζει το Σύνταγμα ότι διαφυλάττει το απόρρητο των επικοινωνιών»

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε αυτή την αίθουσα και το βάλατε στα πόδια. Αυτή τη φορά δεν είχατε ούτε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης. Σε αυτή την πρόταση μομφής πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις»

«Οταν σας έθεσα τα ερωτήματα την τελευταία φορά για τις παρακολουθήσεις αναλάβατε χρέη προέδρου και έληξε η συνεδρίαση στη Βουλή»

«Προτιμήσατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Γιατί το κάνατε; Γιατί γνωρίζετε καλά ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς τις παραγγείλατε κύριε Μητσοτάκη. Εσείς ήσασταν ο εντολέας. Και προτιμήσατε τη φυγή και την ντροπή της φυγής. Γνωρίζατε τα πάντα και 6 μήνες λέγατε παντού ψέματα. Ψέμα πάνω στο ψέμα»

«Μέσα στον πανικό και μέσα στην αλαζονεία της ισχύος σας κάνατε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να υπάρξει συγκάλυψη. Για να πετύχετε επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς με θεμελιώδη σημασία για τη Δημοκρατία. Εξαπολύσατε την τρομοκρατία για όσους τυχόν ξέρουν με απειλές 10ετούς φυλάκισης, με καταστροφές εγγράφων. Και μετά με δολοφονία χαρακτήρα»

«Η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέλαβε επ’ αυτοφόρω και αντί να επιδείξετε πολιτική αξιοπρέπεια αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, είτε με παραίτηση είτε δείχνοντας τους ενόχους, εσείς επιλέξατε τον δρόμο της εκτροπής. Να μετατρέψετε το φόβο σας σε λάσπη, τρόμο, χειραγώγηση. Σε επίθεση στην αλήθεια. Το μόνο που καταφέρατε είναι να είστε διπλά ένοχος»

«Δεν πρόκειται για λάθος. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, για μοντέλο διακυβέρνησης που χτίστηκε από την πρώτη μέρα από εσάς τον ίδιο»

«Δική σας απόφαση ήταν να αλλάξει ο νόμος για να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ άνθρωπος χωρίς κριτήρια. Να ορίσετε τον ανιψιό σας στην ΕΥΠ. Να τοποθετηθεί η κυρία Βλάχου εισαγγελέας»

«Χυδαία και άθλια η επίθεση στην ΑΔΑΕ και σε έναν έναν δικαστή»

«Εσείς δεν ήσασταν αυτός που με διάγγελμα στα μέσα Αυγούστου είπατε ψέματα για την υπόθεση Ανδρουλάκη; Διαρροές του Μαξίμου δεν έλεγαν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν μπλεγμένος με κατασκοπεία με την Ουκρανία με την Κίνα; Εσείς δεν είπατε μετά ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη αλλά ήταν λάθος; Εσείς δεν απειλήσατε δημοσιογράφους ότι θα πάνε στον εισαγγελέα;»

«Μας λέγατε για μύθους του Αισώπου. Σε κάποια από τις συναντήσεις μας στη Βουλή σας είχα κατηγορήσει για θράσος και σας είπα ότι είναι γελοίο για έναν πρωθυπουργό να είναι κρυμμένος πίσω από τον ανιψιό του»

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε πλαγίως «βλαξ» τον κ. Μητσοτάκη

«Ας δεχτούμε ότι είστε μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχατε ιδέα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και επικράτησε ένταση με βουλευτές της ΝΔ να διαμαρτύρονται. «Κύριε πρόεδρε να σκεφτείτε λίγο της εκφράσεις. Είναι άλλης τάξεως» είπε ο κ. Τασούλας στον κ. Τσίπρα.

«Επιχειρήσατε να μείνουν όλα στο σκοτάδι δεν θα επικρίνεται την πολιτική άποψή μου» είπε με ένταση ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Τασούλα να τον προστατεύσει από την οχλαγωγία .

«Μία ερώτηση έχω να σας κάνω: Είναι η κυρία Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, είναι μέλος του ρυπαρού δικτύου; Αν είναι μέλος γιατί μένει στη θέση της; Μήπως δεν την κρατάτε αλλά σας κρατάει αυτή;»

«Γιατί τους προστατεύσατε όλους στην Εξεταστική; Μήπως γιατί φοβηθήκατε πως αν κινούσασταν εναντίον τους θα άνοιγαν το στόμα τους;»

«Κύριε πρωθυπουργέ δεν σας είπαν ποτέ για την παρακολούθηση Χατζηδάκη; Πού ερχόσασταν στο βήμα και λέγατε “μα είναι δυνατόν αυτό τον άνθρωπο που αγαπώ”»

«Νομίζω η αλήθεια έχει γίνει διακριτή σε όλους. Δεν έχω καμία διάθεση προσωπικά να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός είναι μειωμένου καταλογισμού. Αντιθέτως, είναι ικανότατος, εξυπνότατος, δεν είναι καθόλου βλαξ αλλά είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή από τη Μεταπολίτευση και μετά»

«Το σύγχρονο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κατασκοπεύει 24 ώρες την ιδιωτική ζωή. Είναι ανατριχιαστικό. Και το πιο ανατριχιαστικό ότι γελάτε όταν τα λέω αυτά!»

«Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία, ταπεινώσατε την ενημέρωση με όπλο τη λάσπη σε όσους αντιστέκονται στο καθεστώς. Κλονίσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο και ανεξέλεγκτο. Και φαίνεται πως πέσατε στην παγίδα»

«Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας και θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις. Γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη; Γιατί ακούγατε τον κ. Ανδρουλάκη; Για εθνική ασφάλεια ή για  τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και για να τον έχετε όμηρο; Γιατί ακούγατε τον κ. Κουκάκη; Επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο των τραπεζικών. Γιατί ακούγατε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και όσους είναι στις προμήθειες εξοπλισμού; Είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Αυτές οι παρακολουθήσεις στις ΕΔ είναι νόμιμες; Θέλω μία απάντηση»

«Σε 3,5 χρόνια έχετε υπογράψει 15 δισ. εξοπλιστικά. Κάποια ήταν αναγκαία. Κάποια όμως με σκάνδαλα. Για το αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας διπλασιάστηκε το κόστος που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρήσατε σε συμβάσεις χωρίς πρόβλεψη να πάει ούτε 1 ευρώ, μία θέση εργασίας στην Ελλάδα. Και κάθε φορά που ζητούσαμε διαφάνεια στις συμβάσεις λέγατε πως είμαστε προδότες. Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Εσείς οι πατριώτες γιατί παρακολουθούσατε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά;»

«Σας το λέω κ. Μητσοτάκη πρώτον μαθήματα πατριωτισμού στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά ως εδώ! Διότι πατριωτισμός και Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο πάνε ιστορικά χέρι χέρι. Και δεύτερον ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δεν θα μείνει χωρίς να ελεγχθεί. Με τα λεφτά του λαού για την Αμυνα δεν παίζουμε παιχνίδια»

«Δύο μέρες μας λέτε πως δεν είμαστε αθώοι, αλλά και εσείς… Ε όχι λοιπόν! Κύριε Μητσοτάκη θέλετε να μιλήσουμε σήμερα; Σας προκαλώ εδώ και τώρα! Κάντε μία προ ημερησίας, έναν τηλεοπτικό διάλογο που δεν έχει γίνει ούτε μία φορά από τότε που εκλεγείτε»

«Κατηγορούμενος είστε σήμερα όχι κατήγορος. Το κόμμα σας χρωστά 300 εκατ. σε τράπεζες. Θα μας πείτε σε τι συμφωνία ήρθατε με την τράπεζα για να είστε σε λειτουργία; Θα μας πείτε πως τα βρίσκετε με την τράπεζα όταν δανειολήπτες χάνουν τα σπίτια τους από “Πάτσηδες” που έχετε στην ΚΟ σας;»

«Επειδή σας αρέσουν οι συγκρίσεις, ο Τσοχατζόπουλος που κατέληξε όπως κατέληξε είχε υπογράψει 8 δισ. σε σημερινές τιμές σε έξι χρόνια. Εσείς έχετε 15 δισ. σε 3,5 χρόνια διακυβέρνησης»

«Τολμάτε κύριε Μητσοτάκη να λέτε για μαύρες σακούλες; Αφού τολμάτε να σας πω: Ο ΣΥΡΙΖΑ μία σακούλα είχε, δεν ήταν καθόλου μαύρη, είχε 37.5 εκατ. ευρώ που αν δεν υπήρχε η πατρίδα δεν θα άντεχε τα χτυπήματα και σήμερα θα ήμασταν πάλι στα Μνημόνια. Αυτή ήταν η συνεισφορά στο λαό και το έθνος. Ο λαός ξέρει ότι δεν είμαστε ίδιοι!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement