Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας (live)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας και 87 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.


Η μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφωθεί, αύριο Παρασκευή (27/1/23) το μεσημέρι με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα με την ψηφοφορία επί του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η πρώτη ημέρα της συζήτησης, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τους βουλευτές κυβέρνησης αντιπολίτευσης να ανταλλάσουν σκληρούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειπαν και οι προσωπικές επιθέσεις.

«Με τον κ.Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση». Με αυτή τη φράση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του για την τακτική που θα ακολουθήσει.

«Η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό», διεμήνυσε ο πρωθυπουργος.

«Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει το δίλημμα “με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι οι επισυνδέσεις δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ενώ επέμεινε για τα «ρυπαρά δίκτυα» που είχαν και διέρρεαν τις σχετικές πληροφορίες.

«Ναι» στη πρόταση δυσπιστίας από την Ελληνική Λύση, και το ΜέΡΑ25.

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ ουσιαστικά είναι η πρώτη μεγάλη «μάχη» στον δρόμο για τις κάλπες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης όλοι οι ομιλητές κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους με τις αντεγκλήσεις από τα έδρανα να είναι συνεχείς και το προεδρείο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία της συζήτησης, λέγοντας ότι έχει προγραμματιστεί τόσο για χθες Τετάρτη (25/1) όσο και σήμερα Πέμπτη (26/1) μέχρι τις 3 τα ξημερώμα ώστε να ολοκληρωθεί άρον άρον την Παρασκευή το μεσημέρι, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement