Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Πώς το Μεταναστευτικό και ο Νότης Μηταράκης «ξεκλειδώνουν» την επόμενη 4ετία της Νέας Δημοκρατίας

Με τις εκλογές προ των πυλών, οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και δίνουν ένα πρώτο στίγμα για το τι θα δούμε όταν ανοίξουν οι κάλπες, με τους πολίτες να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της τετραετίας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της Opinion Poll για λογαριασμό, δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ενώ παίρνει… άριστα στη διαχείριση κρίσεων.

Και αν το 58,3% των θετικών γνωμών αφορά την εξωτερική πολιτική, όπου η τουρκική προκλητικότητα είναι στην ημερήσια διάταξη, το 48,4% στο Μεταναστευτικό φαίνεται πως είναι το «κλειδί» που στέλνει για την επόμενη 4ετία εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση.

Το Μεταναστευτικό, επί ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσε πανευρωπαϊκό «πονοκέφαλο», με την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίρνει ουσιαστικά τα κλειδιά διαχείρισης το 2016 από τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράφοντας την Κοινή Δήλωση με την Τουρκία. Αποκορύφωμα δε, ήταν το 1 εκατομμύριο μεταναστών που πέρασαν το 2015 σε ελληνικό έδαφος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, αποφάσισε την επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το 2020, δίνοντας το χαρτοφυλάκιο σε έναν άνθρωπο που το νησί του, η Χίος, έζησε στο… πετσί της το Μεταναστευτικό: Στον Νότη Μηταράκη.

Μια κίνηση που αποδείχτηκε το απόλυτο success story της τετραετίας, καθώς σήμερα, οι μεταναστευτικές ροές «έξυσαν» το χαμηλότερο νούμερο της τελευταίας δεκαετίας, με μόλις 14.000! Παράλληλα, ο κύριος Μηταράκης αντιμετώπισε αποτελεσματικά τη σωρεία fake news που ξεπηδούσαν σχεδόν καθημερινά με αποκορύφωμα την υπόθεση των «38» του Έβρου. Μια υπόθεση που διαψεύστηκε πανηγυρικά από τα ίδια Μέσα που την είχαν αναδείξει, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της ικανοποίησης που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό και τον κύριο Μηταράκη, ήταν η εμφάνιση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο Ζάππειο, όπου συνεχάρη τον Χιώτη Βουλευτή για την εξαιρετική του δουλειά, πάνω σε έναν τομέα που αποτελούσε «ανοιχτή πληγή» για τις τοπικές κοινωνίες, τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Κάποιο έλεγαν πως ο Μηταράκης δεν θα αντέξει ούτε ένα μήνα», ανέφερε αστειευόμενος στην ομιλία τους το Ζάππειο ο πρωθυπουργός, ωστόσο φαίνεται πως η επιλογή του με τον κύριο Μηταράκη, αποτελεί… ρουά-ματ στην εκλογική μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement