Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Πολιτικοί «τριγμοί» από την κατάθεση της γραμματέως του Χ. Καλογρίτσα

Νέους πολιτικούς «τριγμούς» προκαλεί η κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, – που όπως υποστήριξε – πακέτα χρημάτων κατέληγαν από το γραφείο του εργοδότη της, στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση εναντίον της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ζήτησε απαντήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σε εξέλιξη είναι ο «πόλεμος» ανακοινώσεων.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία υποστήριξε ότι υπήρξε από τον επιχειρηματία, οικονομική βοήθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα», κατέθεσε η Ευθαλία Διαμαντή, ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Καλογρίτσα επί 40 χρόνια.

«Τα ερωτήματα για τις διαδρομές μαύρου χρήματος είναι αμείλικτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κ. Καλογρίτσα θα κληθεί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την Δικαιοσύνη», είπε ο Νίκος Παππάς που υπέβαλε μήνυση εναντίον της. «Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν. Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς», υποστήριξε ο Ν. Παππάς.

Η πολιτική αντιπαράθεση εντάθηκε με την Νέα Δημοκρατία να αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει απογειώσει τη διαφθορά εναγωνίως ψάχνει να στήσει αφήγημα, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά».

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορά και στο συνήγορο του Καλογρίτσα, Ανδρέα Λοβέρδο. «Την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ την αναμέναμε. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του. Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε…».

«Η αντιπαράθεση των κομμάτων του κατεστημένου γύρω απ’ το μιντιακό τοπίο επιχειρεί να αφήσει στο απυρόβλητο το κεντρικό πρόβλημα, που είναι ο έλεγχος της ενημέρωσης και των ΜΜΕ από τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και που φέρει την υπογραφή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ», δήλωσε το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση, ανέφερε: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Ν.Δ., ΣυΡιζΑ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα διότι προέταξαν τα συμφέροντα των «φίλων» τους, ολιγαρχών, έναντι του εθνικού συμφέροντος».

Το ΜέΡΑ25, δήλωσε για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μέσω Twitter:« Η σκανδαλολογία για τα ΜΜΕ επισκιάζει το πραγματικό επίδικο που είναι η ιδιοκτησία τους, καθώς όσο θα βρίσκονται στα χέρια μιας χούφτας ολιγαρχών, οι Κυβερνήσεις θα συνδιαλέγονται μαζί τους».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement