Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

«Για να προκύψει μία Κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια Κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που είχε πει, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.

«Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου», υπογράμμισε. Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. «Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την ‘Ανοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις καινούργιων προσώπων που θα συμπορευθούν στην προσπάθεια αυτή», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικόνομου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει με την κοινωνία σχέση εμπιστοσύνης η οποία έχει οικοδομηθεί με την πολιτική που ακολουθείται ώστε η Ελλάδα να είναι πολύ ανθεκτική στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

«Στην πολιτική που άνοιξε δρόμους για τους πολίτες, σε όλα αυτά που έχουν φέρει τον Έλληνα πολίτη να ζει σήμερα πολύ καλύτερα από όσο ζούσε την περίοδο 2015-2019. Μια σχέση η οποία μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε, να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να αναλαμβάνουμε γενναία το κόστος και την ευθύνη. Όλα μετρούν. Το ζητούμενο, όμως, είναι ποια Κυβέρνηση, ποιον Πρωθυπουργό, ποιο υπόδειγμα διακυβέρνησης είναι αυτό που έχει ανάγκη μια χώρα σαν την Ελλάδα στην εποχή που ζούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική της, στα αποτελέσματα που αυτή φέρνει, στις επιδόσεις της, αλλά και στην προοπτική που έχει για το αύριο η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊου και των ταξιδιωτών από την Κίνα είπε ότι θα είναι κοινή η αντιμετώπιση όλων των κρατών της Ευρώπης με βάση τις συστάσεις που αποφασίστηκαν χθες. «Παρακολουθούμε το θέμα. Δεν υπάρχει η ανάγκη κάποιας ακραίας αντιμετώπισης ή κάποιου πανικού. Είναι μια κατάσταση ελεγχόμενη. Θα υιοθετήσουμε, φαντάζομαι, μέρος των συστάσεων αυτών, θα έχουμε τον νου μας και έτσι θα προχωρήσουμε, ο κόσμος, ο πλανήτης, ανάμεσα σε αυτούς και η χώρα μας. Έτσι κι αλλιώς, η χώρα μας ήταν πολύ μπροστά στην αντιμετώπιση της πανδημίας όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως τότε που τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα. Έχει σήμερα πολύ περισσότερα «όπλα» για να αισθάνεται ασφαλής και για να μην πανικοβαλλόμαστε, ούτε να τρομοκρατούμαστε ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε σε συνθήκες σαν και αυτές που ζήσαμε τα δύο και τρία προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων είπε πως εκτίμηση είναι ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και ότι συνδέεται με την έλλειψη των πρώτων υλών, την αυξημένη ζήτηση και προφανώς την έξαρση των ιώσεων που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πρέπει να είναι κανείς απόλυτα φανατισμένος κομματικά για να μην αντιλαμβάνεται την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος. Και είναι πολύ μεγάλος υποκριτής αν δεν καταλαβαίνει πως οι κινήσεις που η έχει κάνει η Κυβέρνηση μας έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σε πολύ μικρότερο μέγεθος, απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, απ’ ό,τι η υπόλοιπη Ευρώπη. Αν ρίξει κανείς μια ματιά τι συμβαίνει στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας και τώρα αντιμετωπίζει με πολύ μεγαλύτερη επάρκεια και το πρόβλημα αυτό. Η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, εξαιτίας και της στήριξης που παρείχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αναπληρώνει τις ελλείψεις αυτές με γενόσημα φάρμακα. Έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε οργανωτικό επίπεδο, σε Ιατρικούς Συλλόγους, σε φαρμακεία. Ο ΕΟΦ θα ενημερώνει ποια μπορεί να είναι τα υποκατάστατα. Απαγορεύσαμε τις παράλληλες εξαγωγές πολύ έγκαιρα με πολύ αυστηρές ποινές. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις που δεν θα μπορούν να υποκατασταθούν. Όλα δείχνουν ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα είναι παροδικό. Με μέθοδο, με σχέδιο, με ψυχραιμία, όπως έχουμε κάνει σε όλες τις κρίσεις που διαχειριστήκαμε, αντιμετωπίζουμε και αυτό», συμπλήρωσε.

Τέλος σχετικά με τη στάση της Τουρκίας την ακραία ρητορική Τούρκων αξιωματούχων τόνισε ότι η χώρα είναι και ψύχραιμη και έτοιμη να διαχειριστεί την οποιαδήποτε πρόκληση.

«Η Ελλάδα δεν απειλείται, δεν πανικοβάλλεται, δεν τρομοκρατείται. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί εξαιτίας μιας πολιτικής που την έχει θωρακίσει αμυντικά, έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα και έχει διευρύνει την εμβέλεια των απόψεών μας σε όλο τον κόσμο, σε συμμάχους, σε εταίρους, σε μεγάλες δυνάμεις. Είμαστε ψύχραιμοι. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, με αποτελεσματικότητα να διαχειριστούμε κάθε πρόκληση πάντοτε στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και πάντοτε απολύτως ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στην εθνική μας κυριαρχία», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement