Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: «Δημιουργούμε τις βάσεις για την επόμενη τετραετία – Τα έργα της γενιάς μας στη Χίο προχωράνε ταχύτατα»

Με ευχές για ένα 2023, με ενότητα και βήματα μπροστά για την Ελλάδα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έστειλε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο κύριος Μηταράκης έκανε τον απολογισμό του 2022, όπου όπως είπε η Ελλάδα έθεσε υπό έλεγχο το μεταναστευτικό ζήτημα και αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που γίνονται στη Χίο τα οποία αποτελούν πυλώνες για την μετάβαση του νησιού σε μια νέα εποχή.

« Στη Χίο σε λίγες μέρες κλείνει και η δομή καραντίνας. Μια ρεαλιστική λύση τις ημέρες της πανδημίας, μας προστάτευσε από κρούσματα, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα», είπε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έθεσε ως στόχο της επόμενης τετραετίας περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας ενώ ολοκληρώνοντας το μήνυμά του για το 2023, εξέφρασε τη σιγουρά του πως μέσα στο νέο έτος θα φανούν τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σε Χίο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Όλα τα έργα υποδομών, τα έργα της γενιάς μας, πλέον όλα προχωράνε ταχύτατα. Το αεροδρόμιο, σύντομα το Τελωνείο, ήδη το Δικαστικό και το Φράγμα είναι εργοτάξια σε πλήρη εξέλιξη», είπε.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη:

«Φίλες και Φίλοι,

Χρόνια πολλά!

Μετά από δύσκολες χρονιές, αγναντεύουμε το 2023 με αισιοδοξία!

Ξεπεράσαμε την πανδημία, ξεπεράσαμε την μεταναστευτική κρίση, αντιμετωπίζουμε το κύμα ακρίβειας, θωρακίζουμε την πατρίδα μας απέναντι σε ανιστόρητες απειλές.

Ενωμένοι και με σχέδιο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οικοδομούμε μαζί μια ισχυρότερη Ελλάδα.

Οι νησιώτες νιώθουμε τους καρπούς των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Με χαμηλές ροές τα τελευταία τρία χρόνια, με ελάχιστους προσωρινά διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας.

Στα διπλανά νησιά, όπως δεσμευτήκαμε, παραδόθηκε η Μόρια και το Βαθύ στους οικείους δήμους, καθώς λειτουργούν πιο σύγχρονές και ασφαλείς δομές. Χωρίς να δημιουργούν ζητήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Πέρυσι, σε όλα τα νησιά, όπως και στη Χίο, κλείσαμε τα διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Στη Χίο σε λίγες μέρες κλείνει και η δομή καραντίνας. Μια ρεαλιστική λύση τις ημέρες της πανδημίας, μας προστάτευσε από κρούσματα, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Όλα τα έργα υποδομών, τα έργα της γενιάς μας, πλέον όλα προχωράνε ταχύτατα. Το αεροδρόμιο, σύντομα το Τελωνείο, ήδη το Δικαστικό και το Φράγμα είναι εργοτάξια σε πλήρη εξέλιξη.

Η λύση του μεταναστευτικού, η παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ, τα έργα υποδομών, το υπό διαμόρφωση νέο χωροταξικό, όλα αυτά μαζί βάζουν τις βάσεις για σημαντικές νέες ιδιωτικές επενδύσεις, κάποιες ήδη θεμελιώνουμε και εγκαινιάζουμε.

Δημιουργούμε λοιπόν τις βάσεις για τον στόχο της επόμενης τετραετίας: περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Φίλοι μου, συμπατριώτες,

θα ήθελα να ευχηθώ το 2023 να είναι μια χρονιά στην οποία θα δούμε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει αυτά τα 3,5 χρόνια τόσο στη Χίο μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και έχουμε γνώση και θέληση να τον βαδίσουμε με γοργά βήματα.

Ώστε, του χρόνου τέτοιες μέρες, να είμαστε ακόμα πιο περήφανοι που πήγαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμη πιο ψηλά.

Προχωράμε, προχωράμε μαζί.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους υγεία,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement