Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ετοιμότητα τα κόμματα στον δρόμο προς τις κάλπες – Η ακρίβεια πεδίο διαξιφισμών

Η ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς στην προεκλογική αντιπαράθεση. Τα σενάρια για τις ημερομηνίες των εκλογών συνεχίζονται, με τα κυβερνητικά στελέχη να τοποθετούν την προσφυγή στις κάλπες, κοντά στο τέλος της τετραετίας και όχι πριν από την άνοιξη, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση είναι πως η πρώτη κάλπη είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς εκεί θα αποτυπωθεί η δυναμική των κομμάτων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση «ξορκίζει» την παρατεταμένη εκλογολογία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές έχουν ιδιαιτερότητα, προετοιμαζόμαστε για διπλές εκλογές. (…) Το ελάχιστο χρονικό όριο από τη χρονική στιγμή διαλύσεως της Βουλής είναι 21 μέρες. Οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες εκλογές γιατί θα καθορίσουν το πρώτο κόμμα. Θα κρίνουν αν υπάρχει διακύβευμα και πόσο κοντά θα βρίσκεται το αποτέλεσμα στην αυτοδυναμία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές τα εξής: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ το πολιτικό επίπεδο και την πολιτική λειτουργία να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Νομίζω ότι αντικειμενικά θα σταματούσε μια συζήτηση σεναριολογίας. Υπάρχει δυνατότητα η εκλογική μάχη που είναι μπροστά μας να είναι ένα ντέρμπι».

«Zητάμε ισχυρή εντολή για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, με κοινωνικό κράτος που θα μειώνει τις ανισότητες και που δεν έχουμε σήμερα. Αυτοί είναι οι «όροι» μας για συνεννοήσεις και συναινέσεις, μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Η ακρίβεια είναι ένα από τα βασικά σημεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης επισήμανε πως «αυτό που θα κριθεί στις επόμενες εκλογές είναι το τι προτείνει κάθε κόμμα, για να απαντήσει στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας. Ερχόμαστε και δίνουμε εξειδικευμένα ό,τι πολιτικές έχουμε κάνει. Αν μειώσουμε οριζόντια τον ΦΠΑ, θα πρέπει να βρεθεί ισοδύναμο για τους ευάλωτους».

Η Έφη Αχτσιόγλου, Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε τις συνθήκες που δημιουργεί η ακρίβεια, τονίζοντας: « Η κυβερνητική οικονομική πολιτική επικεντρώθηκε στην πληθωριστική φορολόγηση με είσπραξη αυξημένων έμμεσων φόρων, από την αύξηση των ονομαστικών τιμών και σε κρατικές επιδοτήσεις που καταλήγουν να τροφοδοτούν την ακρίβεια και στην ουσία ενισχύουν την κερδοφορία συγκεκριμένων ολιγοπωλιακά δομημένων κλάδων».

«Στους δρόμους του αγώνα θα επιβάλουμε για παράδειγμα, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, για να ανακουφιστεί επιτέλους ο λαός μας», ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας μία λύση για την ακρίβεια.

Το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης προέβη στην εξής ανακοίνωση:

Η ΝΔ εκμεταλλευόμενη το «χαλί» που της έστρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣυΡιζΑ, εξακολουθεί να επιδοτεί την αισχροκέρδεια των ολιγαρχών.

«Πρωταθλήτρια η χώρα μας καθημερινά στις τιμές της ενέργειας την ώρα που η Μητσοτάκης Α.Ε. μιλάει για “εισαγόμενη ακρίβεια”», δήλωσε με ανάλογη ανακοίνωση το ΜέΡα25.

«Παράθυρο» να αλλάξει ο νόμος για εκλογή βουλευτών Επικρατείας που προέρχονται από την ομογένεια, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών με φόντο τη μικρή συμμετοχή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement