Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή-Κρατικός Προϋπολογισμός 2023: Σφοδρή αντιπαράθεση Τ. Θεοδωρικάκου και Π. Σκουρλέτη για την ΕΛΑΣ

Με σφοδρή σύγκρουση για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση, για τέταρτη μέρα, του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

Το κλίμα πυροδότησαν οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη, με αφορμή το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο ανασύστασης του κράτους της δεξιάς και της ΕΚΟΦ, σκορπώντας τον τρόμο και την καταστολή αδιακρίτως με την ΕΛΑΣ.

Έντονα αντέδρασε ο κ. Θεοδωρικάκος, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ανέξοδους τραμπουκισμούς, καταστροφολογία και επικίνδυνη ιδεοληπτική πολιτική στη προσπάθειά του, όπως είπε, να διαρρήξει τις σχέσεις κράτους-ΕΛΑΣ.

«Είστε ο εγγυητής του αρχηγού σας για να ξαναπάνε καλά οι επόμενες εκλογές. Καθαρές κουβέντες Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η ΕΛΑΣ θέλει να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου. Τραγικές στιγμές μπορεί να υπάρξουν και για την ευθύνη θα κρίνει η δικαιοσύνη. Σεβαστείτε τη δικαιοσύνη και μην παίζετε με τη θλίψη των ανθρώπων και της κοινωνίας», αντέτεινε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Οι αστυνομικοί κάνουν ίσως την πιο δύσκολη δουλειά γιατί οφείλουν να τηρούν και τη δημοκρατική νομιμότητα κα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την εγκληματικότητα. Μην συνεχίζετε την καταστροφολογία. Έχετε στον ΣΥΡΙΖΑ μια γενικότερη αλλεργία απέναντι στην ΕΛΑΣ. Κάνετε κάτι πολύ επικίνδυνο. Προσπαθείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις κράτους, κυβέρνησης και ΕΛΑΣ η οποία υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα και στη νέα γενιά θεωρείτε ότι είναι φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια και όταν πάει η αστυνομία να τις προστατεύσει, είναι αντιδημοκρατικό. Αντιδράτε που η αστυνομία άδειασε επιτέλους τη φοιτητική εστία Ζωγράφου η οποία ήταν άντρο εγκληματικότητας, από τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Ενοχληθήκατε που μπήκε η ΕΛΑΣ ενώ ήταν όμορφο τα παιδιά να ζουν με εγκληματίες;».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εξέφραζε από τα βουλευτικά έδρανα ο κ. Σκουρλέτης ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη συμπεριφορά, αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς σας να τους κάνετε στη Κουμουνδούρου και να σας χαίρετε ο αρχηγός σας».

«Ο όρος τραμπουκισμός στη διαμαρτυρία απέναντι στην καταστολή και στην τρομοκράτηση των πολιτών, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ, χρυσαυγίτικη κουλτούρα. Η κυβέρνηση αισθάνεται στριμωγμένη και έχασε την ψυχραιμία της», αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ζήλος που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΕΛΑΣ έχει πλήρως χρεοκοπήσει. Εκφράζετε απόψεις του 3%, αυτές είναι συνεχώς η άμυνά σας για την πολιτική, την οικονομία, την ασφάλεια. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε μετά από τέσσερα χρόνια να πάτε μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Όσο πιο πολύ μιλάτε τόσο πιο πολύ θα καταλήξετε από το 25% στο 3%», αντέτεινε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. «Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να νομιμοποιήσετε την πανεπιστημιακή αστυνομία την οποία ακύρωσαν στη πράξη με αγώνες τους ο φοιτητές», ανέφερε και προσέθεσε:

«Έχετε τεράστια ευθύνη και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφήσατε να δρα στην εστία Ζωγράφου η βία. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης έχει άμεση σχέση με την πολιτική καταστολής και τρομοκράτησης της κοινωνίας. Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να χτυπάει όσους διαμαρτύρονται αλλά να προστατεύει. Ούτε να δολοφονεί εν ψυχρώ 16χρονα και 17χρονα παιδιά αλλά να χτυπά το οργανωμένο έγκλημα»

«Προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ είναι χωρίς αμφιβολία η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αφορά το σύνολο των ανθρώπων που ζουν στην πατρίδα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος, ιδεολογικής πολιτικής ή θρησκείας», απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος συμπληρώνοντας: «Η αστυνομία προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική νομιμότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και περιστατικά που είναι αντικείμενο διερεύνησης. Όταν τα περιστατικά έχουν ποινικό χαρακτήρα γίνεται ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ και η δικαιοσύνη ερευνά και καταλογίζει ευθύνες.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «θλιβερό το ξέσπασμα του υπουργού Προστασίας» και προσέθεσε ότι αρνείται να το σχολιάσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement