Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πεδίο μάχης» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης Qatar Gate, παρακολουθήσεις, ενεργειακή κρίση (video)

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η μάχη των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις Βρυξέλλες, με φόντο την υπόθεση Καϊλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ευρωβουλευτής, που ανήκε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ήταν σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και πολεμούσε κάθε σκέψη για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων την Ελλάδα. Για «ιλαροτραγική ταύτιση απόψεων» Τσίπρα – Ανδρουλάκη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε σκηνικό Βρυξελλών μεταφέρεται το πολυεπίπεδο μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Οι αναταράξεις με αφορμή το Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, οι παρακολουθήσεις η ενεργειακή κρίση και η Λερναία Ύδρα της ακρίβειας βρίσκονται στην προμετωπίδα της ανταλλαγής πολιτικών πυρών.

Νέο σήμα θωράκισης της κοινωνίας εκπέμπει ο πρωθυπουργός, βάλλοντας εναντίον της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως: «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να κινούμαστε, αφήνοντας πίσω τις άναρθρες κραυγές της αντιπολίτευσης και στηρίζοντας, στο μέτρο του εφικτού, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εγκαλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη για «πανικό και μικρότητα», με αφορμή τον χαρακτηρισμό της Εύας Καϊλή ως δούρειου ίππου της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετεί σε πολιτική σάρκα μία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα».

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για να την αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη παντού», η αιχμή των αναφορών του, στη Σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως: «Η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για λάθος λόγους, για αρνητικούς λόγους. Για το αδιανόητο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ με ιθύνοντα νου τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και για θέματα διαφθοράς. Η υπόθεση Καϊλή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και μια βαθιά πληγή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ζητεί τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην προσπάθεια δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης, ενώ αιχμηρή είναι η αναφορά του στην υπόθεση Καϊλή, λέγοντας: «Ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως: «Είναι λυπηρό, είναι εθνικά επιζήμιο, ο κ. Τσίπρας σε κάθε παρουσία του στο εξωτερικό να επιχειρεί, εξαιτίας του μένους που έχει για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, να διασύρει την Ελλάδα και να δυσφημεί την ελληνική Δικαιοσύνη. Τα ιλαροτραγικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί και ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Τσίπρας, για την υπόθεση της κυρίας Καϊλή, ταυτίζονται απολύτως. Είναι τέτοια η ταύτιση και στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και η σύμπλευσή τους ευρύτερα που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα».

Συνολική κριτική από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σε ηθικά θέματα είμαστε άτεγκτοι και δεν στήνουμε μηχανισμούς συγκάλυψης, σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Μιλώντας στο Σκάι,ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είπε: «Από το καλοκαίρι και μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και τις συνεχόμενες κρίσεις της ενέργειας και της ακρίβειας, λέει το ίδιο: ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγαίνει Τσίπρας. Αυτά είναι παραμύθια χωρίς δράκο».

«Μια με τους Πάτσηδες, μια με τις Καϊλή, νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες πρωτοπόροι στο έργο της μίζας και της διαφθοράς», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας υπονομεύουν την εικόνα της Ελλάδας», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Αυτή είναι η ΕΕ, ένα καρτέλ μεγάλων επιχειρήσεων, οι Καϊλήδες και οι Πάτσηδες είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης».

Η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης θα κορυφωθεί το Σάββατο με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement