Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Οι δημοφιλέστεροι Υπουργοί της Κυβέρνησης – Ανέβηκε 6 θέσεις ο Μηταράκης

Μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση με τα ευρήματα Τάσεων της MRB, της οποίας τα αποτελέσματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα 8 μονάδων του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα (39,3% έναντι 31,3%). Ειδικότερα η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (5,4 ποσοστιαίες και 5,7 με αναγωγή επί των εγκύρων).

Το πιο σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες παραμένει η ακρίβεια (με 7 στους 10 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα αίτια του προβλήματος αφορούν στον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική αγορά). Αξιοσημείωτα είναι και τα αποτελέσματα για τη δημοφιλία των Υπουργών της Κυβέρνησης, τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τις πολιτικές της Κυβέρνησης στους συγκεκριμένους τομείς.

Τη 12η πλέον θέση καταλαμβάνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος με την πολιτική που ακολούθησε στο μεταναστευτικό με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατά στις τοπικές κοινωνίες. Με τα ζητήματα ανάπτυξης και τους περεταίρω σχεδιασμούς για την οικονομική ευημερία των τοπικών κοινωνιών να βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων, ο κ. Μηταράκης πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει ολόκληρη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να θέσει υπό έλεγχο το Μεταναστευτικό και να στηρίξει εμπράκτως τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθούν τα ποσοστά των Υπουργών:

Ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας συγκέντρωσε 41,8% θετικών γνωμών (αύξηση 3,9% έναντι της μέτρησης του Ιουνίου). Δεύτερος ακολουθεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, με 34,5% (αύξηση 4,8% – ανέβηκε στη δεύτερη θέση από την τέταρτη, αφήνοντας πίσω τους κ. Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο).

Τρίτος ακολουθεί ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης με 31,5% (αύξηση 1,5% – είναι ο Υπουργός με τις λιγότερες αρνητικές γνώμες). Τέταρτος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωριάκος με 30% (αύξηση 0,2%).

Πέμπτος ακολουθεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής με 26,1%, (αύξηση 0,5%), προσπερνώντας τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος «πέφτει» στην έκτη θέση με 26% θετικών γνωμών, παρά την αύξηση των ποσοστών του (25,4% τον Ιούνιο). Ακολουθούν οι κ.κ Χατζηδάκης, Παναγιωτόπουλος, Βορίδης, Γεωργιάδης, οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη «δεκάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement