Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις: Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή – Το βράδυ η ψηφοφορία

Με ομιλίες βουλευτών ξεκίνησε στην Ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση για δεύτερη μέρα, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη “Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφαλεια και προστασία επικοινωνιών πολιτών”. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφιση του.

Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η ένταση κορυφώθηκε με αφορμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ένταση κορυφώθηκε με αφορμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κάποιοι στην άλλη άκρη του Αιγαίου, θα χαίρονται πολύ, όταν υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας».

Την παραίτηση του Πρωθυπουργού «εφόσον αποδειχθούν ψευδείς οι απαντήσεις του για την παρακολούθηση άλλων πολιτικών προσώπων» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόνο ημέρες πριν από τις κάλπες του 2019.

«Έχετε μία ευκαιρία, ειδικά εσείς κ. Τσίπρα -σήμερα δεν νομίζω να το κάνετε- να πάρετε αποστάσεις από τον οχετό και αυτό το μακελειό της λάσπης. Ως εδώ λοιπόν. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει άκρη σε αυτόν τον σκοτεινό λαβύρινθο της λάσπης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ψεύδεστε, θα αναλάβετε τις ευθύνες σας και θα παραιτηθείτε, δεν θα μείνετε ούτε μία μέρα αν αποδειχθεί το αντίθετο. Δεν θα καθίσετε ούτε μία μέρα στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας μετά από τέτοια εκτροπή».

Έντονη ήταν η κριτική και από τα υπόλοιπα κόμματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε για την συζήτηση στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα (…) Κανείς δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα. Μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών. Ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Όχι μόνο προσπαθείτε να βάλετε ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών και να βγει πρωθυπουργός λάδι, αλλά για να φέρετε και άλλα νέα αντιδραστικά μέτρα» .Η «κοκορομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή είχε στόχο να μείνει στην αφάνεια και τελικά στο απυρόβλητο ο θεσμικός και νομοθετικός “βούρκος” που διαμορφώθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις, αναφέρει το ΚΚΕ.

«Ήρθαν εδώ και οι δύο να κάνουν κομματική σπέκουλα και μετά φεύγουν από την αίθουσα» σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε: «Έρχεστε να νομοθετήσετε την ανομία που έχετε χτίσει. Κάθε άρθρο του έχει στόχο να σας δίνει νομιμοφανή πρόσβαση στις ζωές των άλλων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement