Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: “Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία για τους τρόπους προστασίας των συνόρων” 

Τοποθέτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κατά το  Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κεντρικοί άξονες της ατζέντας ήταν μεταξύ άλλων η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιστροφές και το θέμα των εκτοπισμένων από την Ουκρανία. 

Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε για ακόμη μια φορά και στην στάση της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αρνείται ρητά να εφαρμόσει τις διατάξεις της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή που την υποχρεώνουν να δέχεται τις επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών». 

Ο κ. Μηταράκης τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα της έμπρακτης αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών για την ίση κατανομή των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, καλώντας τους εταίρους σε «συμφωνία για τους τρόπους προστασίας των συνόρων».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Εσωτερικών, ενώ παρευρέθηκε και στο γεύμα εργασίας, όπου συζητήθηκε η βελτίωση της πολιτικής επιστροφών των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement