Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη με επίκεντρο το δίλημμα της κάλπης

Έντονοι είναι για ακόμα μια μέρα οι διαξιφισμοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις επερχόμενες εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης προς όλους, σημειώνοντας ότι δεν είναι για πειραματισμούς, ενώ στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους απευθύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν κυβερνάει για εσάς, αλλά για την πάρτη της» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που τον κατηγόρησε για ακραίο λαϊκισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετούν μια στρατηγική διεύρυνσης των κομματικών τειχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στα πρώτα βήματα της προεκλογικής περιόδου.

Προτάσσοντας σταθερά τα διλήμματα της κάλπης του 2023, αλλά και τον στόχο της αυτοδυναμίας, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες που -όπως είπε- πιστεύουν στο δημιουργικό εκσυγχρονισμό και τον υπεύθυνο πατριωτισμό.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια ούτε κάποιων άγνωστων πολύχρωμων πειραμάτων ούτε ενός πολιτικού κομφούζιου διαρκούς αστάθειας. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει οι αυριανές αποφάσεις και δράσεις μιας Κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Υψώνουμε, λοιπόν, τη σημαία που έχει το δικό μας κόμμα, αλλά το ρεύμα το οποίο εκφράζουμε δεν έχει μόνο ένα χρώμα: το γαλάζιο. Συσπειρώνουμε κάθε πολίτη που πιστεύει στον υπεύθυνο πατριωτισμό, αλλά και στον δημιουργικό εκσυγχρονισμό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας, από την Καστοριά.

«Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν την ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες. Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύουν. Η σημερινή σας υποδοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή. Έρχεται η πολιτική αλλαγή», σημείωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει «πυρά» στην κυβέρνηση με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό.

«Αν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων μέσω των τραπεζών και των funds μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Αν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αυτή είναι η Ελλάδα της αδικίας και αυτή η Ελλάδα της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας και των ανισοτήτων δεν μας αξίζει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλεί τον κ. Τσίπρα για πολιτική απελπισία, εμμονή στον λαϊκισμό και παρωχημένη ιδεολογία του, που απευθύνεται μόνο στον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονη ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό.

«Η δήλωση αυτή είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας σε λίγες λέξεις. Πριν καν γίνει η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα και να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Αυτός είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί το 2022 την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα είναι πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης και οι παρακολουθήσεις, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Επιδιώκω την εφαρμογή αυστηρών κανόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν για όλους τους πολίτες δυο από τα πολυτιμότερα έννομα αγαθά στις σύγχρονες κοινωνίες: την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων μας», επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης και η οικονομία, στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup

«Το πολιτικό διακύβευμα, τού πώς θα μοιραστεί η “επιτυχία” ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες», σημείωσε το ΚΚΕ.

«Η “χαρά” του πρωθυπουργού δυστυχώς είναι και η χαρά του “ολιγάρχη”», ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση.

Τέλος, το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 τόνισε, μέσα από ανακοίνωση του:

«Άλλο ένα Eurogroup πλήττει και εξαπατά την ελληνική κοινωνία».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ζητούν εκ νέου τη σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement