Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η υπόθεση του Predator θα είναι σαν της Novartis και των 38 του Έβρου

Στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα των επισυνδέσεων, το μεταναστευτικό αλλά και για το θέμα της έξωσης από την κατοικία της, της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Ο κύριος Μηταράκης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό παρακολουθήσεων, Predator, υπογραμμίζοντας πως το θέμα έχει γίνει «γελοιότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, τοποθετήθηκε για το περιβόητο περιστατικό με τους «38» στον Έβρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την πραγματικότητα όσων συνέβησαν.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κυρίου Νότη Μηταράκη:

Για την έξωση της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού: «Υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας η οποία καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρατικές εγγυήσεις δόθηκαν για να προστατεύονται οι καταθέτες των τραπεζών. Το 42% των δανείων που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόκκινα. Τα funds έχουν αγοράσει αυτό το δικαίωμα από την τράπεζα. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση είναι να νομοθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στον οποίο δεν κατέφυγε η κυρία Κολοβού. Το σπίτι έχει ήδη μεταβιβαστεί, έχει αγοραστεί, Το 2015 είναι που απέκτησαν τα funds αυτά τα δικαιώματα. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει το σπίτι της κυρίας Κολοβού σε πλειστηριασμό. Κατά πόσο πουλήθηκαν σωστά αυτά τα δάνεια, θα το δούμε στο τέλος. Όταν αγοράζεις ένα υπόθηκο δάνειο, η πιθανότητα να πάρεις τα χρήματά σου είναι μεγάλη. Ο μόνος λόγος που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν χρέη, είναι επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά σταμάτησε τις κρατικές επιδοτήσεις στα κόμματα. Σε μια εποχή που κόψαμε από τον κόσμο, κόψαμε και από την πολιτική τάξη».

Για τις δημοσκοπήσεις και το «Καλάθι του νοικοκυριού»: «Από τα προϊόντα, τα 500 έχουν σταθερές τιμές, 200 μειώθηκαν και κάποια ανέβηκαν ελάχιστα. Ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η αλήθεια είναι πως έχουμε έναν πόλεμο ο οποίος έχει επιπτώσεις σε όλες τις χώρες. Βλέπουμε πως πληθωρισμό έχει όλη η Ευρώπη. Το καλάθι ενίσχυσε τον ανταγωνισμό και φέρνει χαμηλές τιμές. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και η κίνηση του κύριου Γεωργιάδη, έφερε αποτελέσματα. Βλέπουμε μια σταθερότητα στις τιμές. Είναι γεγονός πως σε πολλά προϊόντα υπάρχει διαφοροποίηση τιμών, σε σχέση με την Ευρώπη. Αν είχαμε πληθωρισμό πέρα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα υπήρχε λογική στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΦΠΑ φέτος, όταν είχες ρεκόρ τουρισμού, αυτά τα πλήρωσαν οι τουρίστες. Μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ. Τα λεφτά αυτά, από τον προϋπολογισμό, επιστρέφουν στον κόσμο».

Για το θέμα των επισυνδέσεων: «Αυτή η ιστορία, θυμίζει την υπόθεση της Novartis. Την υπόθεση των 38 στον Έβρο, ότι υπήρχε νεκρό παιδί. Υπήρξε μια νόμιμη επισύνδεση του κύριου Ανδρουλάκη. Από εκεί και πέρα, αυτό το θέμα με το PREDATOR , δεν υπάρχει. Επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν πλημμέλημα και όχι κακούργημα; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το νόμο για να μην υπάρχουν διώξεις; Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλυφτεί το κενό που εντοπίστηκε στον νόμο, γρήγορα. Η εισαγγελική αρχή κρίνει ποιος θα παρακολουθηθεί. Υπάρχει μια ιστορία που δημιουργήθηκε και δεν στηρίζεται σε γεγονότα και ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορήθηκε η κυβέρνηση πως πήγαμε τον κύριο Τσίπρα σε ένα κότερο να κάνει κρουαζιέρα. Έχουμε διαψεύσει κάθε σύνδεση με το PREDATOR. Η κυβέρνηση δεν έχει αγοράσει το PREDATOR, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το PEGASUS».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό: «Στις 15 Αυγούστου η ομάδα των 38 βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος και μεταφέρθηκε στο ΚΥΤ Φυλακίου. Μου αφηγήθηκε την ιστορία με το νεκρό παιδί, ένας εκ των 38. Το ορθό ήταν να αναφέρω τα όσα προέκυψαν. Η οικογένεια του παιδιού αρνήθηκε να επικοινωνήσουμε με τις τουρκικές Αρχές. Από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, είπα ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει νεκρό παιδί, η οικογένεια είχε τέσσερα παιδιά. Ποτέ δεν υπήρξε πέμπτο παιδί, που λέγανε πως πέθανε, ήταν το ίδιο με το τέταρτο. Υγιέστατο ήταν το παιδί που είπαν πως τσιμπήθηκε από σκορπιό. Δεν υπήρξε έγκυος που αιμορραγούσε. Υπάρχει μια διαφορά σκέψης στο προσφυγικό, η μια πλευρά να ανοίξουμε τα σύνορα και να μπουν εκατομμύρια μεταναστών στην Ελλάδα. Κάναμε έργο στον Έβρο το 2020. Δεν πέρασε κανένας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λογική όλοι μέσα! Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ μπήκε 1 εκατομμύριο μεταναστών. Η οικογένεια, η συγκεκριμένη δεν δέχεται ούτε εκταφή, ούτε τίποτα. Το έχουμε και γραπτά. Δεν υπάρχει παιδί. Η OLAF έχει διαψεύσει επίσημα το χαρτί που αναφέρει επαναπροωθήσεις. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα μαζεύει, όπως έκανε μέχρι και το Spiegel».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement