Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Μηταράκη προς την Τουρκία: «Η συμπεριφορά σας έχει και τα όριά της»

Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ξεκαθάρισε προς την Τουρκία και στον Ταγίπ Ερντογάν, πως οι απειλές περί… βραδινής επίσκεψης, δεν τρομάζουν κανέναν.

Σε συνέχεια, της κοινής δήλωσης του μηχανισμού των MED 5, o κύριος Μηταράκης, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» πως η Ελλάδα φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της, παρέχοντας προστασία σε όσους χρήζουν του δικαιώματος. Μάλιστα, ο Υπουργός πρόσθεσε, πως η αυστηρή πολιτική που ακολουθείται στο Μεταναστευτικό είναι δίκαιη, αποτρέποντας τους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια απειλή εμείς ξέρουμε να την αντιμετωπίσουμε. Οι ροές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και το 2020 και το 2021 και το 2022, αυξημένες κάπως φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι οι δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας, ενώ η Ευρώπη βλέπει μία έκρηξη αφίξεων το 2022, αυτή η έκρηξη δεν αφορά πλέον την Ελλάδα. Η Ελλάδα και φυλάει τα σύνορά της, αλλά και κυρίως έχει μια συνολικά πολιτική δίκαιης αλλά αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, αποτρέποντας και ξεχωρίζοντας αυτούς που δικαιούνται πραγματικά διεθνούς προστασίας από χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που προσπαθούν να έρθουν παράνομα να έρθουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός υβριδικού πολέμου με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού σε πρώτο πλάνο.

Αυτονόητο πως ο Ερντογάν δεν θα έρθει κανένα βράδυ

Ο κύριος Μηταράκης φυσικά δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει και στις προκλήσεις της Τουρκίας και του προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απειλεί την Ελλάδα με… νυχτερινή επίσκεψη: «Κοιτάξτε, είναι αυτονόητο ότι δεν θα έρθουν μία μέρα ξαφνικά και αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει. Σε ετοιμότητα είμαστε πάντα και κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού αποδείξαμε ότι από το Μάρτιο του 2020 από τις πολύ χαμηλές ροές της τελευταίας τριετίας ότι ως χώρα ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια προεκλογική περίοδο με μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό ειδικά τον υπερπληθωρισμό που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ζητήματα. Υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορούμε να ανεχόμαστε αυτή τη ρητορική και επειδή αναφερθήκατε στους G20 στην Ινδονησία, τα μηνύματα προς τον κύριο Erdogan και από τον Πρόεδρο Biden και από τον Πρόεδρο Macron, αλλά και γενικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι σε αυτή τη ρητορική της Τουρκίας είναι σαφέστατα. Και είδατε και τις δηλώσεις του κύριου Menendez ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά η διεθνής κοινότητα δεν δέχεται αυτόν τον αναθεωρητισμό που προσπαθεί να πει η Τουρκία, με τον αναθεωρητισμό που ακούσαμε και από τη Ρωσία με αυτά τα αποτελέσματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει χωρίς αποδείξεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απάντησε και στο θέμα των υποκλοπών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, τονίζοντας πως δεν γίνεται η ίδια η αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες, από τη στιγμή που η ίδια επί διακυβέρνησής της, μετέτρεψε σε πλημμέλημα το συγκεκριμένο αδίκημα!

« Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποδείξεις, σύμφωνα με τον κ. Μαντζουράνη, κατηγορεί την κυβέρνηση για κάτι που στον ποινικό κώδικα ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί ασήμαντο πλημμέλημα. Σας θυμίζω, ότι η υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι απλό πλημμέλημα. Το κάνει κεντρικό θέμα χωρίς αποδείξεις, μας θυμίζει 100% την ιστορία με τη NOVARTIS. Και θέλω να σας θυμίσω τότε με τη NOVARTIS, και αξίζει κάποιος να βρει τα παλιά δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν ότι είναι έτοιμα τα βίντεο, υπάρχουν πληροφορίες για τα πάντα, είναι κλειδωμένη υπόθεση, όλα είναι έτοιμα να βγούνε, και όταν έγινε η ανάκριση επί ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει οτιδήποτε που εμπλέκει την Κυβέρνηση της χώρας. Τώρα από εκεί και πέρα, επειδή αυτά τα συστήματα είναι στην αγορά και μπορεί να αγοράζονται από διαφορετικούς ανθρώπους και δυστυχώς το πρόβλημα που υπάρχει και με αυτά τα συστήματα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι καν στο εσωτερικό. Η εθνική ασφάλεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν βέβαια εκμεταλλεύεται κάποιος τις παρακολουθήσεις πέραν των υπηρεσιών για πολιτικούς λόγους αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο».
Πολύ σωστά έπραξε ο Δένδιας

Από τη συζήτηση, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και το διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Λιβύης, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δεν δέχτηκε να συμφωνήσει να συναντηθεί με την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα, ενώ έχει υπογράψει και το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο. « Η Ελλάδα διατηρεί σχέση με την ορθά αναγνωρισμένη αρχή της χώρας και πολύ σωστά, ο κ. Δένδιας όταν είδε ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα γινόταν όπως αρχικά είχε προγραμματίσει, καλώς την ακύρωσε. Σας θυμίζω, το Τουρκολυβικό μνημόνιο έχει υπογραφεί από μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καν την εξουσιοδότηση να υπογράψει κάτι τέτοιο, όπως έχουν τονίσει και το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά οι Διεθνείς Οργανισμοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «ο Φάρος», προβάλλει τη βραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα...

ΕΘΝΙΚΑ

Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 1996, όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Ιμίων. Στην εκπομπή «365 Στιγμές», η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει...

LIFESTYLE

Όπως αναφέρει σημερινό 31/1 δημοσίευμα της εφημερίδας espresso και του Νίκου Νικόλιζα, κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό λόγω σοβαρών οικονομικών...

ΧΙΟΣ

Μόστρα Θυμιανά! Ξεφαντώνουμε τριπλά!  Τρεις εβδομάδες γεμάτες Μόστρα διασκέδαση! Ξεκινάμε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στο κτήριο του Μ.Ε.Ο.Θ για ένα...