Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Τροπολογία τον Νοέμβριο για το σβήσιμο του προστίμου στους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν

Για τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που εμβολιάστηκαν μετά από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον Αντ1. Όπως είπε έχει ετοιμαστεί διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί εντός Νοεμβρίου στην Βουλή και θα υπάρξει κατάργηση του προστίμου «για όποιον έχει εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου και όποιος το έχει ήδη πληρώσει, θα κινηθεί διαδικασία επιστροφής του ή συμψηφισμού».

Για τον «Προσωπικό Γιατρό» ο κ. Πλεύρης είπε ότι: «Βρισκόμαστε σε περίπου 4,6 εκ. εγγραφές, 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα, 1.100.000 δωρεάν ραντεβού να έχουν γίνει. Αυτά έχουν συμβεί μέσα σε 3 μήνες. Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα κυρίως στο λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Οι γιατροί είναι σε μια διστακτικότητα σε ένα βαθμό γιατί ξέρετε η επαφή με το κράτος όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί και μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί τρεις μήνες μόνο. Η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε από τον κύριο Ξανθό σε 4 χρόνια είχε αποτέλεσμα 1.500.000 πολίτες και 700, 800 γιατρούς. Άρα ο θεσμός μπαίνει σε ράγες».

«Και είναι βέβαιο ότι αυτό χρειάζεται χρόνο αλλά είναι πολύ σημαντικό και εκεί συμφωνούν όλα τα κόμματα ότι η παρουσία ενός δωρεάν γιατρού έχει μεγάλη σημασία».

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. «Το μέτρο ισχύει μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση. Σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέει ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτό το βαθμό».

Προληπτικές εξετάσεις

«Από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για να καταλάβουμε την πρόληψη στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας 2411 γυναίκες βρέθηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι 2411 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ασθένεια την οποία έχουν με ήπιο τρόπο.

Ξεκινάνε τα προγράμματα, σήμερα υπογράφω τα τεχνικά δελτία για προληπτικές εξετάσεις παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες 50-69 και είναι η πρώτη φάση που πήγαν sms κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί μαζικά να εξεταστεί ένας κόσμος, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στις δομές, σταδιακά θα γίνει σε όλο τον πληθυσμό.

Επισυνδέσεις

«Έχουμε ένα κομμάτι που είναι νόμιμες επισυνδέσεις που γίνονται από την ΕΥΠ. Στο κομμάτι των νόμιμων επισυνδέσεων υπήρξε η περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη, όπου ο Πρωθυπουργός άμεσα πήρε τις αποφάσεις και έχουμε ένα καθεστώς νόμιμων επισυνδέσεων. Και υπάρχουνε κάποιες παρακολουθήσεις που καταγγέλλεται ότι γίνονται από το λογισμικό predator που αυτό δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με την ΕΥΠ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεπορτάζ και από ότι φαίνεται και από τη συνέντευξή του χθες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπονοεί ότι έχει γνώση των στοιχείων. Ο κύριος Τσίπρας δεν είναι δημοσιογράφος. Αν έχει στοιχεία να βγει να μιλήσει.

Η λάσπη στον ανεμιστήρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να ανακυκλώσει δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξαφνικά δούμε τα δυο πρόσωπα που υποτίθεται ότι γνωρίζουν να γίνουν και προστατευόμενοι μάρτυρες.

Αν αυτή τη στιγμή έχουν διαπραχθεί κακουργήματα και τα γνωρίζει ο κύριος Βαξεβάνης είναι υποχρεωμένος να πάει και να πει αυτά τα κακουργήματα έχουν γίνει. Γιατί αλλιώς διαφορετικά ξέρετε τι γίνεται; Όποιος έχει τυχόν πληροφορίες αν έχει τελικά πώς θα λειτουργήσει η πολιτική ζωή του τόπου; Εκβιαστικά; Ότι εγώ έχω κάποιες πληροφορίες, ανά Κυριακή θα αφήνω υπονοούμενα αν ισχύουν οι πληροφορίες, αν έχει κάτι να πάει να το πει.

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση λέει ότι παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, χθες η κυρία Γεροβασίλη γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων; Γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αφού πιστεύει ότι την παρακολουθεί ο Πρωθυπουργός; Αυτό δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουνε κανένα στοιχείο, είναι συκοφάντες και πάνε να συνδέσουν το predator με την κυβέρνηση που δεν έχει απολύτως καμία σύνδεση.

Το ζήσαμε στην υπόθεση Novartis. Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σκανδαλολογία γιατί δεν μπορεί να πει ένα επιχείρημα για τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

Advertisement