Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Υποκριτές, ντροπή, μιλάνε αυτοί της άναρχης ΒΙΑΛ

Με ανάρτησή του στα social media, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κλειστής δομής στη Χίο.

Ο κύριος Μηταράκη επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το Μεταναστευτικό, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη διαχείρισή του με αναφορά στις δομές οι οποίες είχαν αναπτυχθεί άναρχα όπως η ΒΙΑΛ στη Χίο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Διαβάζω ΣΥΡΙΖΑ Χίου να συμμετέχει σε κινητοποίηση ενάντια στην κλειστή/δομή! Ποιοι; οι ιδρυτές της άναρχης ΒΙΑΛ, αυτοί που επί των ημερών τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έμειναν στο νησί μας, σε απαράδεκτες συνθήκες και για τους ίδιους και για την τοπική κοινωνία. Μα τόση υποκρισία; Ντροπή!».


Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο κύριος Μηταράκης με νέα ανάρτησή του, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δομή 500 άτομα, καταγραφή και άμεση μετακίνηση. ότι ίσχυε το 2014. όταν ήρθε ο σύριζα έκανε δύο υπερδομες και τους κράταγε για μήνες Χίο. Αν το σωστό είναι αυτό που προτείνει σήμερα γιατί δεν το εφάρμοσε; Γιατί δεν κράτησε την παλιά διαδικασία; Υποκριτές, ντροπή!».

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της τοπικής οργάνωσης στη Χίο, είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρωτοδικείο του νησιού, ώστε να αποτραπεί η κατασκευή νέας δομής στην περιοχή του Θόλου, κάνοντας λόγο για «αποθήκη ψυχών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. θα δώσουμε το παρών στο πρωτοδικείο Χίου. Καλούμε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση όλοι οι δημοκρατικοί κάτοικοι του νησιού, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη να κατασκευάσουν την υπερδομή στο Θόλος και να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης, επιμένουν να μην σέβονται τις αποφάσεις του Χιακού λαού, και προσπαθούν ιδεοληπτικά να εφαρμόσουν μια πολιτική που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης, ενώ μετατρέπει τους νησιώτες σε ανθρωποφύλακες. Εμείς υποστηρίζουμε μια δίκαιη, ρεαλιστική, και ανθρώπινη προσφυγική πολιτική. Όχι στις τεράστιες υπερδομές σαν αυτή που θέλει να φτιάξει ο κ. Μηταράκης στο Θόλος, και κέντρα κράτησης. Η μόνη εφαρμόσιμη λύση είναι η δημιουργία μιας εγκατάστασης χωρητικότητας 500 ατόμων, για καταγραφή και ταυτοποίηση, και άμεσα οι πρόσφυγες να συνεχίζουν το ταξίδι τους. Σεβασμός στους κατοίκους της Χίου, σεβασμός και στον ανθρώπινο πόνο των προσφύγων. Οι ιδεοληψίες και οι εμμονές της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement