Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 8,7 μονάδων για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8,7 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,4% και το ΜέΡΑ 25 3,1%.

Στην μέτρηση που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν και πάλι στο 8,7%, ενώ μικρή μείωση παρουσιάζει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 50,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 35,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 35%.

Το 48,9% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση ενώ αρνητικά την κρίνει το 49,7% των ερωτηθέντων. Στην αξιολόγηση για τον ΣΥΡΙΖΑ το 74,2% κρίνει αρνητικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα ελληνοτουρκικά, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών 65,2% θεωρεί ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου. Πολύ, απαντά το 24,3% και αρκετά, το 40,9%.

Να σημειωθεί ότι το 35,9% θεωρεί πραγματική την απειλή που εκτοξεύει ο Τούρκος πρόεδρος σε βάρος της Ελλάδας ενώ το 57,2 την εντάσσει στην προεκλογική ρητορεία.

Για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών το 64,1% ζητά πιο αυστηρή στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement