Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή ανακοίνωση Μηταράκη σε Μιχαηλίδη: Αντί να απολογείται για το Νόμο Κατρούγκαλου, προσπαθεί να βρει ευθύνες στην παράταξη που αποκατάστησε τις αδικίες

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότη Μηταράκη, προς τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Μηταράκη  «ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αντί να απολογείται για το Νόμο Κατρούγκαλου, προσπαθεί να βρει ευθύνες στην παράταξη που αποκατάστησε τις αδικίες του ασφαλιστικού».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για την πάγια μείωση για όλους τους συνταξιούχους της περικοπής της σύνταξης από το 60% στο 30% αλλά για τους τρόπους που ψάχνει η κυβέρνηση για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο της απασχόλησης συνταξιούχων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι εμείς που εκφέρουμε πολιτικό λόγο να θυμόμαστε ακριβώς τα γεγονότα και να τα παρουσιάζουμε όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Αυτό θα ήθελα να επισημάνω και στον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τα όσα δήλωσε περί της απασχόλησης των ναυτοδιδασκάλων και της υποτιθέμενης απαξίωσης των ΑΕΝ από την κυβέρνηση.

Ήταν ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος Κατρούγκαλου αυτός που έκανε περικοπή του 60% της σύνταξης των απασχολούμενων συνταξιούχων, καθιστώντας έτσι την εργασία ασύμφορη για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων. Ο τότε υφυπουργός του κ. Πετρόπουλος με μια προσωπική του επιστολή (όχι νόμο, όχι υπουργική, ούτε καν εγκύκλιο όπως λανθασμένα είπε ο κ. Μιχαηλίδης) είπε ο νόμος, που ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν ψηφίσει, δεν ισχύει για μια κατηγορία συνταξιούχων – τους ναυτοδιδάσκαλους. Κινήθηκε εκτός των ορίων του νόμου, εκθέτοντας ταυτόχρονα και τους ίδιους τους ναυτοδιδασκάλους σε ανάλογους κινδύνους, γιατί όχι μόνο δεν έλυνε το πρόβλημα, αλλά μόνο το «κάλυπτε» με λάθος τρόπο. Και θα μπορούσαν να βρεθούν με εκ των υστέρων καταλογισμό οι ναυτοδιδάσκαλοι.

Την περίοδο που διατέλεσα Υφυπουργός Εργασίας, αφενός ορθά αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα καταργώντας το παράνομο έγγραφο αλλά αφετέρου δώσαμε νομοθετική εξαίρεση (ν. 4676/2020, αρ. 81) από την περικοπή της σύνταξης για τους ναυτοδιδασκάλους, ώστε να ολοκληρωθεί η τότε ακαδημαϊκή χρόνια και μάλιστα καλύπτοντάς τους για όλο το προηγούμενο διάστημα.  Η Κυβέρνηση ΝΔ, συνέχισε να δίνει παρατάσεις στην εξαίρεση, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να μη διαταραχτεί ο προγραμματισμός και των σχολών, αλλά και οι ναυτοδιδάσκαλοι να μη βιώσουν μια επιπλέον αβεβαιότητα στη δύσκολη περίοδο του covid.

Στο μεταξύ, νομοθετήσαμε πάγια μείωση για όλους τους συνταξιούχους της περικοπής της σύνταξης από το 60% στο 30%, ώστε να είναι ευκολότερη γι’ αυτούς η απασχόληση, αλλά και για όλους τους συνταξιούχους που θέλουν να παραμείνουν ενεργοί στην εργασία. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση συνεχίζει να επεξεργάζεται τρόπους ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο της απασχόλησης συνταξιούχων, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαιτερότητες διαφόρων ομάδων, μέσα σε αυτούς και οι ναυτοδιδάσκαλοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ ανταποκρίνεται στα προβλήματα της κοινωνίας με τον ορθό τρόπο και όχι με αμφίβολης νομιμότητας ενέργειες οι οποίες όχι μόνο δε τα λύνουν, αλλά αντίθετα τα επιτείνουν. Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αντί να απολογείται για το Νόμο Κατρούγκαλου, προσπαθεί να βρει ευθύνες στην παράταξη που αποκατάστησε τις αδικίες του ασφαλιστικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement