Connect with us

Hi, what are you looking for?

EP Plenary session - Implementation of the Recovery and Resilience Facility

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου: «Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται»

Η προπαγάνδα του Πούτιν είναι εξόχως επικίνδυνη, γιατί ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο και σε άλλους που σκέφτονται και πράττουν σαν εκείνον, όπως ο Ερντογάν, ανέφερε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αντιμετώπιση της αντιευρωπαϊκής και αντιουκρανικής προπαγάνδας των Ευρωπαίων υποστηρικτών του Πούτιν. 

Η Ευρωβουλευτής, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, σημείωσε ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την προπαγάνδα  και τα ψεύδη πριν και μετά από οποιαδήποτε προκλητική ή παράνομη ενέργεια για να τη δικαιολογήσει, όπως το “casus belli”, τη «γαλάζια πατρίδα», την αποστρατικοποίηση των νησιών, τις απειλές, όπως «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»  κ.ά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, επικρίνοντας ιδιαιτέρως την αντιπολίτευση που την αναπαράγει για μικροκομματικό όφελος, ενώ έκανε και ειδική μνεία στο παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της νόμιμης Α.Ο.Ζ. Ελλάδας – Αιγύπτου. 

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=mfR0GNN8C0o 

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Αντιπρόεδρε,

Κύριε Σχοινά, κύριε Υπουργέ,

Η εισβολή του Πούτιν δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο Πούτιν προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και η προπαγάνδα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας του. 

Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς ούτε την προπαγάνδα ούτε τα ψέματα του Πούτιν, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και είναι εξόχως επικίνδυνη, εκτός των άλλων, γιατί ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο και σε άλλους που σκέφτονται και πράττουν όπως ο Πούτιν, όπως είναι ο Ερντογάν, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και τα ψεύδη πριν και μετά από οποιαδήποτε προκλητική ή παράνομη ενέργεια ή εκ των υστέρων για να τη δικαιολογήσει. “Casus belli”, «γαλάζια πατρίδα», αποστρατικοποίηση νησιών, απειλές όπως «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», εκατοντάδες παράνομες υπερπτήσεις, αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο. 

Και τώρα μας προέκυψε και ένα ακόμη παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της νόμιμης Α.Ο.Ζ. Ελλάδας – Αιγύπτου. Και πάντα αυτά συνοδεύονται από προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η ιστορία του Ερντογάν που λέει ότι η Ελλάδα, είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξοπλίζει τα νησιά, που κάνει παράνομα pushbacks, που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και αφήνει νεκρά παιδιά στη νησίδα του Έβρου. Και αυτή την αισχρή προπαγάνδα την αναπαράγουν όχι μόνο εχθροί της Ελλάδος, αλλά τολμούν να την αναπαράγουν για μικροκομματικό όφελος ακόμη και μέλη της ελληνικής αντιπολιτευτικής σκηνής. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όταν πρόκειται για την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ας μην ξεχνάμε το σκληρό μάθημα που πήραμε από τον Πούτιν: γιατί όταν ανεχόμαστε την προπαγάνδα, τα χειρότερα έπονται. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Μιχάλη Κανάριου Η Καλαμωτή την δεκαετία του ΄60, ήταν ένα χωριό γεμάτο ζωή, ενώ σήμερα αποτελεί μια ανθρώπινη κοινωνία με 600 περίπου μόνιμους...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Άνθρωπος, ζώο παμφάγο, σε κάποιες περιπτώσεις και ανθρωποφάγο. Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε  μεταξύ φυλών στη  Σουμάτρα, ακόμα  στις επαρχίες Παπούα της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινούν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στο Αιγαίο προκειμένου να ενημερώσουν τον λαό του Αιγαίου, τους στρατευμένους, τους υπαξιωματικούς και του αξιωματικούς Ενόπλων...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εκτός από τον ισχυρό συμβολισμό της, απευθύνει...