Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τουρκία: Οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές, συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, αναφερόμενος στα 48 χρόνια της γαλάζιας παράταξης, ως την παράταξη όλων των Ελλήνων που στοχεύουν μπροστά, κάνοντας απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου και περιγράφοντας τις προκλήσεις που υπάρχουν απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με την επέτειο των 48 χρόνων της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δηλώνουμε την πίστη μας στην δημοκρατία και την άρρηκτη σχέση μας με τους πολίτες.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά

Θα υπηρετούμε πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους πάνω και πέρα από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, είπε θυμίζοντας τα λόγια του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σχεδόν 50 χρόνια μετά και 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι όλων των Ελλήνων, τόνισε.

Θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα και η ΝΔ ζήτησε από τους βουλευτές να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια για τις καλές και κακές στιγμές όπως είπε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει την δυνατότητα πλέον να ενσωματώνει κάθε νέα ιδέα.

 Μητσοτάκης: Η ΝΔ εκφράζει το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου

«Η 48χρονη ΝΔ εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, εξηγώντας πως αυτό έχει τέσσερα θεμέλια: την προστασία της πατρίδας, την ανοιχτή και παραγωγική οικονομία, την δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία και την εθνική ενότητα.

«Καμία κυβέρνηση δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια σε τόσο μικρό χρόνο. Και όμως, παρά τις αντιξοότητες η πατρίδα πηγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, στηρίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όλα αυτά τα κάνουμε χωρίς να ναρκοθετούμε το μέλλον» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά είπε ότι είναι: η προστασία της πατρίδας, η ανοικτή και παραγωγική οικονομία η δίκαιη κοινωνία και η εθνική ενότητα.

Αναφερόμενος στις κρίσεις και τις αντιξοότητες είπε ότι η πατρίδα παρόλα αυτά προχωράει μπροστά και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την μείωση της ανεργίας. Στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και την λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς να ναρκοθετεί το κοινό μας μέλλον.

Μίλησε για μια προσπάθεια που ειδικά η ΚΟ της ΝΔ την γνωρίζει καλά ως πρωταγωνιστές ενός νομοθετικού έργου το οποίο δεν έχει όπως σημείωσε προηγούμενο. Από το καλοκαίρι του 2019 έως τα μέσα του 22 ψηφίστηκαν 330 νομοσχέδια, υπογράμμισε.

Έγιναν πάνω από 6.000 ομιλίες στην ολομέλεια και τις επιτροπές της Βουλής, τόνισε και ευχαρίστησε τους βουλευτές για την σπουδαία δουλειά που όπως είπε, γίνεται.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι το ίδιο από τον Οκτώβριου του 1974 όταν η ΝΔ ξεκινούσε την διαδρομή της αλλά έμειναν ακλόνητες οι ιδρυτικές της αξίες. Γύρω της διαλύονταν συνασπισμοί, κράτη και κόμματα αλλά ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός και ο φιλελεύθερος και κοινωνικός της χαρακτήρας είναι ιδιότητες που αναπτύσσουμε απέναντι στα ζητήματα της εποχής.

Φυσικός μας χώρος, παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα μας το διεθνές δίκαιο και η δημοκρατία, τόνισε και γι αυτό όπως είπε αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση των συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων που πρόθυμα κάποιοι θα ήθελαν να μιμηθούν στην γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις κόκκινες γραμμές μας. Δημιουργούμε αναχώματα στην προσπάθεια της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο.

To σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Στις 16:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό 48 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός και κανείς μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ένα παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων. Όποιος το ισχυρίζεται απλά λέει ψέμματα. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω την μάχη για μια συμπληρωματική ευρωπαϊκή λύση, όπως έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο έτσι και τώρα η Αθήνα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ζητεί μια κοινή απάντηση σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι θέσεις μας βρίσκουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. πρέπει να τεθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να αποσυνδεθεί η τιμή του από του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της Γερμανίας και πάλι λέγοντας ότι σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να αντισταθούν μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη. Τόνισε επίσης ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην Ευρώπη.

Επανέλαβε ότι η στήριξη θα συνεχιστεί με μέτρα αποτελεσματικά.

Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο

Αυτή την πολιτική είπε αντιλαμβάνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι στην καταιγίδα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η περιπέτεια μπορεί πρόσκαιρα να μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι ο ορίζοντας είναι καθαρός και είμαστε οπλισμένοι με το διεθνές δίκαιο και τις θέσεις μας υποστηρίζει η διεθνής κοινότητα. Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι ένοπλες δυνάμεις και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Πρόσθεσε επίσης ότι γαλανό θέλουμε και τον ουρανό μας στην σχέση με τους γείτονές μας και δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως είπε το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς. Οι δυο λαοί είναι φίλοι που θέλουν να ζουν και να προκόβουν ειρηνικά. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Ξέρουν ότι οι συνθήκες είναι για να τηρούνται και η ιστορία δεν ξαναγράφεται με ρητορικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα περιμένει την άλλη πλευρά του Αιγαίου στον χώρο της λογικής και της ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με 26 μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του CHIOS KARATE ACADEMY από το διασυλλογικό κύπελλο καράτε ATTICA SOUTH CUP. 6 χρυσά,10 αργυρά και 10 χάλκινα...

ΧΙΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της δράσης «Άρωμα Χίου» στο Σύνταγμα, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Χίου για 3η συνεχή...

ΧΙΟΣ

Από το Τμήμα Τροχαίας Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (17-06-2024) στο Βροντάδο της Χίου. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην κυκλοφορία δίνεται και πάλι η οδός Ιωάννου Χρήστου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου κ. Κώστα...

Advertisement