Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πράγα μεταφέρει την τουρκική προκλητικότητα ο Κ. Μητσοτάκης – Παρουσία Ερντογάν η Σύνοδος

Στην Πράγα και στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, την Πέμπτη, στρέφονται τα βλέμματα, μετά και την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου. Η Αθήνα εκτιμά θετικά το γεγονός, καθώς επιθυμεί έναν γείτονα που κινείται εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατηγική της διεθνοποίησης της τουρκικής προκλητικότητας.

Την τουρκική επιθετικότητα και το αναθεωρητισμό της Άγκυρας αναμένεται να επισημάνει ο Πρωθυπουργός ενώπιον 42 ηγετών, στην Πράγα την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου της ΕΕ.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Πρωθυπουργού στους Sunday Times, όπου αναφέρθηκε στο “μεγαλειώδες οθωμανικό όραμα” που επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν. “Ο Ταγίπ Ερντογάν κυνηγά ένα μεγαλεπήβολο οθωμανικό όραμα. Θέλει να είναι περιφερειακός παίκτης και περιμένει από όλους να αποδεχθούν τη μεγαλοσύνη της Τουρκίας, κάτι που απλά δεν πρόκειται να γίνει αν έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας” τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται με στοιχεία να αναδείξει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από την Τουρκία σε βάρος της χώρας μας ενώ θα καταδείξει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας είναι κλειστοί αποκλειστικά με υπαιτιότητα της γειτονικής χώρας .

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος ενημέρωσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να διαμηνύει πως απέναντι στον επικίνδυνο κατήφορο επιθετικής ρητορικής διατηρούμε την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι ξεκάθαρες θέσεις μας που στηρίζονται στην ισχύ του Διεθνούς Δικαίου και στην αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Παράλληλα, η Αθήνα αναδεικνύει τη θέση ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας – Άγκυρας είναι κλειστοί αποκλειστικά με υπαιτιότητα της γειτονικής χώρας.

Την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα της Ουάσιγκτον για την σημασία του διαλόγου και της διπλωματίας για την πιθανή επίλυση διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έγινε γνωστό ότι το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα κρατικής εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement