Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική Επιτροπή: ΝΔ: Κατέρρευσαν τα fake news μετά την κατάθεση Ράμου – Για «δίδυμο σκάνδαλο» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστου Ράμμου, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα κόμματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Ράμμου τοποθετήθηκαν, με πρώτο τον γαλάζιο βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο να τονίζει πως « Με όσα ακούσαμε σήμερα από τον κ. Ράμμο κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ δήλωσε ότι «αυτό που προκύπτει είναι ότι έχουμε να κάνουμε αποδεδειγμένα πλέον με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη.

«Προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση από το Predator ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ».

Άρα λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού. Δεύτερο στοιχείο, είναι το γεγονός ότι όπως αποτυπώνεται στην σχετική έκθεση, το σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή, η δήλωση της αρμόδιας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της «ανέλεγκτη».

Σχετικά με όλα αυτά, είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της «ανέλεγκτης» εισαγγελέως που έχει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ.

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης, διεκόπη και συνεχίσθηκε σήμερα στις δέκα το πρωί.

Επόμενη μάρτυρας που πέρασε την πόρτα της Εξεταστικής Επιτροπής είναι η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement