Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να πει ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα σε πολλά θέματα –  Σε κάθε ένα αποδεικνύεται ότι λέμε την αλήθεια

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 η οποία παραδέχθηκε πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας αλλά και στην αφωνία που υπάρχει από την αντιπολίτευση αλλά και όσους κατηγορούσαν την χώρα μας για το θέμα.

Όσον αφορά την υπόθεση των 38 μεταναστών καθώς και τα fake news που διακινήθηκαν αλλά και την αφωνία της αντιπολίτευσης ο κ Μηταράκης μίλησε με σκληρή γλώσσα αναφέροντας πως «Ο κ. Τσίπρας με ένα tweet του πριν από αρκετές εβδομάδες προσπάθησε να πει πολλά θέματα μαζί και να πει ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα. Σε ένα ένα όμως από αυτά τα θέματα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση λέει την αλήθεια. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι αυτό που προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να πολιτικοποιήσει όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ- το έχουμε πει και τους ενοχλεί αλλά το ξαναλέω- αναπαράγουν προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας».

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Μηταράκης «Όταν εμείς μπορέσαμε και αποδείξαμε ότι ούτε νεκρό παιδί υπήρχε, ούτε η νησίδα ήταν ελληνική και καταφύγαμε ως Κυβέρνηση πλέον στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για όποιους εκμεταλλεύτηκαν ένα ψευδές γεγονός εις βάρος της χώρας, σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι. Από την πρώτη στιγμή είπαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται για ελληνικό έδαφος. Η υπόθεση με το νεκρό παιδί και η υπόθεση με το παιδί που δήθεν κινδύνευε και με την έγκυο που δήθεν έχανε το παιδί, τα οποία όλα αυτά αποδείχθηκαν ότι δεν ισχύουν απαιτούσε μια έρευνα. Και ξέρετε, επειδή δεν είμαστε ΜΚΟ αλλά είμαστε ευρωπαϊκό κράτος ήθελε χρόνο για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε από διαφορετικές πηγές ότι η ιστορία η οποία ειπώθηκε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμα πως «τώρα το επόμενο στάδιο είναι να μιλήσουν και τα διεθνή μέσα τα οποία αναπαρήγαγαν με έναν έντονο τρόπο και εμπλέκονται κάποια και στην ιστορία την ίδια και να αρχίσουν να ανακαλούν και αυτοί οι οποίοι δυσφήμισαν τη χώρα μας. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζουμε αυτό».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε επίσης  πως η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μεγάλη «μπίζνα» καθώς οι μετανάστες πληρώνουν 2 με 3 χιλιάδες ευρώ για να τους περάσουν στα ελληνικά σύνορα αλλά οι προσπάθειες προσκρούουν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσον αφορά την απόπειρα προβοκάτσιας για την Μαρμαρίδα ο κ .Μηταράκης ανέφερε πως «είμαστε σε κατάσταση που υπάρχουν πολλές προκλήσεις στα σύνορα αλλα καταφέρνουμε με μεγάλη επιτυχία να ανταπεξέρθουμε και να αποτρέψουμε παράνομες αφίξεις» κατέληξε.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Μετανάστευσης μιλώντας για το αν θα υπάρξει καποιο “επεισόδιο μέσα από το προσφυγικό” μετά και την ρητορική της Άγκυρας, ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι, για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει.  Δυστυχώς είναι μια επιλογή της Τουρκίας, που έχει δείξει στο παρελθόν ότι όταν πιέζετε στο εσωτερικό, εργαλειοποιεί στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι μια καινούργια συμπεριφορά για την Τουρκία. Την βλέπουμε σε καθημερινά μέτωπα. Ο κ. Σοϊλού με μια απαράδεκτη  δήλωση προχθές, ήταν ατυχής, για ένα περιστατικό που, αν συνέβη, έγινε σε τουρκικά χωρικά ύδατα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement