Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης σε Μιχαηλίδη για faκe news στον Έβρο και της ΜΚΟ: Τώρα κάποιο σχόλιο; Θα ζητήσετε συγνώμη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 η οποία παραδέχθηκε πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας.

Μια υπόθεση για την οποία λοιδορήθηκε η χώρα μας εντός και εκτός συνόρων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης.  Μετά λοιπόν και την ανακοίνωση της ΜΚΟ όλοι σιωπούν. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με σχόλιο του χθες ρωτούσε αν ο κατά τα άλλα o λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί και θα ζητήσει συγνώμη.

Το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη, Βουλευτή Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο κ. Μιχαηλίδης έκανε «έκκληση» στον υπουργό για το υποτιθέμενο κοριτσάκι που βρήκε τον θάνατο  στον Έβρο και για την υπόθεση των 38 μεταναστών που ήταν τουρκική νησίδα στο ποτάμι.

Ο κ. Μηταράκης στην ανάρτησή του μετά και τις αποκαλύψεις από την ΜΚΟ, ρωτά αν θα κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Μιχαηλίδης ή αν θα ζητήσει κάποια συγνώμη για την διακίνηση των fake news.

Έβρος: «Γράψτε λάθος», λέει τώρα η ΜΚΟ – Αφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εναν ολόκληρο μήνα και αφού βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα χρειάστηκε ο ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, να παραδεχθεί ότι οι 38 πρόσφυγες δεν βρίσκονταν σε ελληνική νησίδα του Εβρου, όπου υποτίθεται πως είχαν εγκλωβιστεί και επίσης υποτίθεται είχε πεθάνει από σκορπιό ένα παιδί.

Η καταγγελία της ΜΚΟ είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα και από ΜΜΕ του εξωτερικού. Πατώντας στους ισχυρισμούς της ΜΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπάθωσε» κατά της κυβέρνησης. Παρασυρόμενα από το τυφλό αντιπολιτευτικό μένος τους, η ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος εξέδιδαν σκληρές ανακοινώσεις, καταδικάζοντας την κυβέρνηση και φτάνοντας μέχρι το σημείο να παρουσιάσουν έγγραφο (υποτίθεται «αποκαλυπτικό») του Κτηματολογίου, στο οποίο η νησίδα είχε δηλωθεί στο Ελληνικό Δημόσιο!

Πάντως, στην ανακοίνωση των 295 λέξεων της ΜΚΟ, ο κ. Φαρμάκης δεν ζήτησε συγγνώμη από τις Αρχές, την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα και επιλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις, ανέφερε για το συμβάν με τους 38 μετανάστες: «Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς, καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους». Επομένως, ο κ. Φαρμάκης επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι απλά ήταν μία… εσφαλμένη πεποίθηση, έστω και αν η ΜΚΟ «ούρλιαζε» πριν από ένα μήνα ότι η νησίδα ανήκει στην Ελλάδα, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Σε ό,τι αφορά το «ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς» και με δεδομένο ότι η ΜΚΟ δραστηριοποιείται για χρόνια στον Εβρο, όφειλε να γνωρίζει ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ξεκάθαρα χαραγμένα και δεν επηρεάζονται από τη ροή του ποταμού. Επομένως, μία ερώτηση στις ελληνικές Αρχές θα του έλυνε τυχόν απορίες και δεν θα έβγαζε λανθασμένα συμπεράσματα. Αλλά ακόμη και όταν το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με ξεκάθαρο τρόπο είπε ότι η επίμαχη νησίδα ανήκει στην Τουρκία, η ΜΚΟ και τα διάφορα «τσιράκια» της επί ελληνικούς εδάφους εξακολουθούσαν να διαλαλούν ότι πρόκειται για λάθος και ότι η νησίδα ανήκει στην Ελλάδα. Κοντολογίς, η ΜΚΟ αναστάτωσε όλη τη χώρα από… εσφαλμένη πεποίθηση.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά και σε δημοσιογράφο ξένου ΜΜΕ, ο οποίος εισήλθε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου και συνομίλησε με τους 38 μετανάστες. «Η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Εβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του, χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσής μας. Αλλωστε, ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του», ανέφερε η ανακοίνωση, «εκθέτοντας» τον δημοσιογράφο.

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στον υποτιθέμενο θάνατο προσφυγόπουλου (και μάλιστα από σκορπιό!) στην επίμαχη νησίδα. Ενδεχομένως να πρόκειται και πάλι για… εσφαλμένη πεποίθηση.

Εκείνες τις μέρες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπερβεί κάθε όριο. Οπως, για παράδειγμα, ο βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφερόμενος στον υποτιθέμενο θάνατο του παιδιού είχε δηλώσει: «Η κατάσταση αυτή συνιστά πραγματική ύβρη όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη», ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, είχε πει: «Η ταφή και η σωτήρια παρέμβαση θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη, αντί οι αρμόδιοι να κοιτούν ο ένας τον άλλο σαν Πιλάτοι. Μεταξύ άλλων, η άφεση ενός ανθρώπου αβοήθητου σε αυτές τις συνθήκες είναι έγκλημα. Αυτό, όμως, δεν είναι καν το βαρύτερο. Κανένας Ελληνας, κανένας Ευρωπαίος, κανένας άνθρωπος δεν θέλει να στιγματιστεί από μια τόσο αισχρή αδράνεια. Το ελληνικό κράτος πρέπει, έστω και τώρα, να παρέμβει άμεσα».

Κομβικό ρόλο για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι έπαιξε η έρευνα της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είχε μεταβεί πρόσφατα στον Αρειο Πάγο και παρέδωσε συγκεκριμένα στοιχεία στον εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκο, αναφορικά με τις ανακολουθίες που προέκυπταν στην υπόθεση.

«Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα. Υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκές τρίτων. Ολα αυτά εγώ θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα θα συσχετιστούν στη δικογραφία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

«Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει συγγνώμη;»

Δικαιωμένοι από τις εξελίξεις αισθάνονται οι υπουργοί Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι ρίχνουν τα φαρμακερά βέλη τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “HumanRights360” ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι η νησίδα στον Εβρο δεν ήταν ελληνικό έδαφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεχτούν και εκείνοι και να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη από τους ακρίτες, την Ελληνική Αστυνομία και το Στρατό που φυλάνε τα σύνορά μας;».

«Η ΜΚΟ εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό, και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο. Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αναμένουμε -εδώ και πολλές μέρες- τον συνήθως λαλίστατο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Ιδού ο Εβρος…», αναφέρεται σε σχόλιο Γραφείου Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement