Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική – Γ. Ρουμπάτης: “Καμία επισύνδεση πολιτικού δεν είναι νόμιμη – Δεν καταστρέφεται φάκελος χωρίς ρητή εντολή”

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ποκλοπών καταθέτει σήμερα ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ, από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019 ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στην Επιτροπή Θεσμών, ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Στον σημερινό κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο προσφάτως παραιτηθείς διοικητής της Υπηρεσίας, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Συμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης, μέχρι στιγμής φέρεται να υποστήριξε ότι η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο πρωην διοικητής της ΕΥΠ φερεται να είπε επισης, ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε, αλλά οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν και ότι κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης ρωτήθηκε για το εάν και πότε ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, λέγοντας ότι “πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες”

Αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με τις παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον δικηγόρο Σπύρο Σαγιά, ο οποίος είχε διατελέσει στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιάννης Ρουμπάτης είχε απαντήσει πως είχε γίνει έμμεση ακρόαση αυτών των προσώπων καθώς παρακολουθούνταν επιχειρηματίες για την υπόθεση της Οξιάς και της καταριανής επένδυσης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου και έτσι “έπεσαν πάνω στους κυρίους Σαγιά και Πιτσιόρλα”, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο χθες ο Θεόδωρος Δραβίλας, διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2012-2015) είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι επί των ημερών του παρακολουθούνταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως και κανένα πολιτικό πρόσωπο, συμπληρώνοντας ότι “δεν του είχε ζητηθεί κάτι ανάλογο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW Σειρά 5, καθώς και η πρώτη ηλεκτρική i5, υιοθετούν την αιχμή των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, των ψηφιακών και ηλεκτρονικών συστημάτων και υπηρεσιών,...

ΕΘΝΙΚΑ

«Η ελληνική σημαία, το ΓΕΕΘΑ και η ΔΕΠ (Διοίκηση Ειδικού Πολέμου) στη σκεπή του κόσμου! Στην πιο ψηλή κορυφή του Έβερεστ! Μάριε Συγχαρητήρια! Ψηλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επί τη εορτή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πριγκήπου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία...

ΧΙΟΣ

Του Κωνσταντίνου Αναγνώστου Η Χίος κρύβει απέραντες ομορφιές μεταξύ των οποίων και οι δεκάδες παραλίες της. Μία από αυτές είναι η παραλία Τρυπητή, “κρυμμένη”...

Advertisement