Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παππάς πρότεινε αποστολή νοσοκόμων στην Τουρκία για τους «38» – «Θυμάστε το ’18 τους δύο στρατιώτες που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία;» απάντησε ο Μηταράκης

Για το μεταναστευτικό αλλά και τα όσα ανακοίνωσε από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης μίλησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με την Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης, που ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του OPEN TV.

Ο κ. Μηταράκης στη συζήτηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Υπουργός Μετανάστευσης μίλησε για «τερατογένεση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και στα όσα αποτελέσματα είχε στην Ελλάδα. Μίλησε επίσης για τον κίνδυνό αστάθειας για τις εκλογές με απλή αναλογική. «Είναι μια συνταγή για αντικυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης και συνέχισε λέγοντας πως «την περιπέτεια της απλής αναλογικής πρέπει να την περάσουμε γρήγορα. Έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία στιγμή για να δημιουργήσει πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση των 38 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης σχετικά με το παιδί που γράφτηκε σε ξένα ΜΜΕ ότι πέθανε μετά από την έρευνα που έγινε δεν αγνοείται.

Κατά την αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τον διεθνή τύπου και τις κατηγορίες για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μηταράκης του απάντησε πως «όλα τα παιδία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα είναι όλα ζωντανά και υπάρχουν στο Φυλάκιο».  Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το μεταναστευτικό αναφέροντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η να μην βιώσει η χώρα τα όσα βίωσε με ροές που ξεπέρασαν ακόμα και το ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Όσον αφορά για το τι συμβαίνει στον Έβρο και την φύλαξη των συνόρων ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «υπάρχει μια τεράστια επίθεση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντι σε πολλά κράτη μέλη για το θέμα της φύλαξης των συνόρων. Κάποιοι θέλουν να ξαναζήσουμε το 1 εκατομμύριο ροές το χρόνο, όπως βιώσαμε το 2015». Στην συνέχεια ανέφερε «ο στόχος των λαθροδιακινητών είναι να φύγουνε, μεγάλος αριθμός μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη και επειδή τα σύνορα της Ελλάδας φυλάσσονται, προσπαθούν μέσω ΜΚΟ, μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω προπαγάνδας να μας πείσουνε  να σταματήσουμε να φυλάμε τα σύνορα. Για αυτό υπάρχουν όλα αυτά τα fake news».

Τέλος ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό που λέγανε κάποιοι θερμοκέφαλοι, να μπούμε σε μια τουρκική νησίδα για να ψάξουμε να βρούμε εάν υπάρχουνε μετανάστες, θυμάστε το 2018, που κατά λάθος δύο στρατιώτες επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στην Τουρκία, την αγωνία που είχατε όλοι, και εσείς σαν Υπουργοί της τότε Κυβέρνησης – την πραγματική αγωνία που είχαμε για δύο παιδιά τα οποία είχαν βρεθεί σε μία δύσκολη εποχή απέναντι στην Τουρκία και είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Παππάς εξέφρασε την άποψη πως δεν μιλάει για προέλαση Ενόπλων αλλά για αποστολή νοσοκόμων σε τουρκικό έδαφος, ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην πρόταση αυτή ο κ. Μηταράκης απάντησε πως «οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί προβοκάτσια από την Τουρκία και να έχει μία πολύ έντονη αντίδραση ακόμα και από αυτό που εσείς ονομάζεται ανθρωπιστική προσπάθεια – οι Τούρκοι θα λέγανε ότι δεν είναι ανθρωπιστική προσπάθεια. Στείλαμε  στο χώρο θαλάσσιας διάσωσης της Μάλτας τις προηγούμενες μέρες ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μπήκε σε χώρο διάσωσης στης Μάλτας – να προσπαθήσει να σώσει ένα παιδάκι που βρισκόταν στον τομέα ευθύνης της Μάλτας, αλλά σε συνεννόηση με τη Μάλτα επειδή η Μάλτα δήλωσε μετά από πολλές μέρες αδυναμία να διασώσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Ναι, παρεμβαίνουμε. Δεν παρεμβαίνουμε επιθετικά».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement