Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Μόλις το 4,9% των πολιτών θεωρούν σημαντικό πρόβλημα το Μεταναστευτικό

«Πίεση» προς την κυβέρνηση φαίνεται πως προκαλεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων για την οποία υπήρχε και σφοδρή σύγκρουση χθες στη Βουλή σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το μεταναστευτικό

Κοιτώντας πίσω από τις γραμμές ωστόσο ενδιαφέρον προκαλούν οι απαντήσεις που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση αναφορικά με τα προβλήματα που θεωρούν αυτή τη στιγμή πιο σημαντικά.

Όπως είναι φυσικό η συντριπτική η πλειονότητα των πολιτών δηλώνουν πως τους απασχολε η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια με ποσοστά 36,7 και 36,3 αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι παρακολουθήσεις με 9,7 και έπεται το μεταναστευτικό με 4,9 και η ανεργία με 3%.

Τα συμπεράσματα αυτά για το μεταναστευτικό αποτελούν επιβεβαίωση της πρόσφατης αποστροφής του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα σημείωσε πως η χώρα έχει ανακτήσει τον έλεγχο οι ροές έχουν μειωθεί έως και πάνω από 90%, υπάρχει αποσυμφόρηση στους διαμένοντες μετανάστες στη χώρα και κατά επέκταση το μεταναστευτικό δεν αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης στους Έλληνες πολίτες.

Τότε, ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης έτρεξαν να χαρακτηρίσουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως -τουλάχιστον- βεβιασμένες αγνοώντας φυσικά την αλήθεια των αριθμών. Η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ξεκάθαρα πως μπορεί να υπάρχει εργαλειοποίηση του ζητήματος από την Τουρκία και προσπάθεια πίεσης στα σύνορα, ωστόσο επί ελληνικού εδάφους η χώρα μας έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο και έχει ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του Μεταναστευτικού στην ελληνική κοινωνία.

Η πρόθεση Ψήφου

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κερδίζει μόλις μία μονάδα και συγκεκριμένα από το 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση λαμβάνει 12,1%. Εκτός Βουλής μένει το Μέρα25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,6% και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΣΥΡΙΖΑ: 25,1% από 24,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1% από 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

ΚΚΕ: 5,7% από 5,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Εκτός Βουλής μένουν:

ΜΕΡΑ25 με 2,1% από 2,3% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Έλληνες για Πατρίδα με 1,6% από 1,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση

Δημιουργία Ξανά με 1,2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement