Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνιμο μέλος του ΚΥΣΕΑ ο Μηταράκης – Δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση του πρωθυπουργού

Οι αυξημένες πιέσεις από πλευράς Τουρκίας στο Μεταναστευτικό αλλά και η μέχρι τώρα επιτυχημένη διαχείριση του ζητήματος από το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να συμπεριλάβει τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη, στη σύνθεση των συνεδριάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.).

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μηταράκης είχε συμμετάσχει στην τελευταία συνεδρίαση στην οποία αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 80 χλμ προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι από Τουρκίας ορμώμενοι λαθροδιακινητές θα δυσκολεύονταν έτι περαιτέρω να βρουν σημεία στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να προωθήσουν δια της βίας μετανάστες και πρόσφυγες.

Μία ημέρα μετά, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο ανάμεσα στους συμμετέχοντες της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ είναι και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το ΦΕΚ:

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωση στην οποία οριζόταν ο Νότης Μηταράκης ως συμμετέχων των συνεδριάσεων με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. την Τρίτη) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας.
Αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement