Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Πέντε μόνιμες θέσεις ιατρών και 20 νοσηλευτών στο Σκυλίτσειο της Χίου

Ανάρτηση σχετική με την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Χίο έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής του νησιού με τη Νέα Δημοκρατία, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για πέντε μόνιμες θέσεις ιατρών και 20 νοσηλευτών στο Σκυλίτσειο της Χίου, ενώ συμπλήρωσε πως «αναμένονται άμεσα επιπλέον προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και για ΕΚΑΒ μονίμου προσωπικού».

Δείτε την ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:

Από 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρχει γιατρός στον Οίκο Ναύτου στη Χίο

Υπενθυμίζεται ότι ανάρτηση για το ζήτημα του γιατρού στον Οίκο Ναύτου στη Χίο έκανε προ ημερών ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότης Μηταράκης.

Όπως ενημερώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και έλαβε την ενημέρωση πως από 1/9 θα υπάρχει κανονικά γιατρός στον Οίκο Ναύτου.

Δείτε την ανάρτηση του κ Μηταράκη:

ΝΟΔΕ Χίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί φόβο στους Χιώτες – Το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ανακοίνωση για το θέμα είχε βγάλει η ΝΟΔΕ Χίου ρίχνοντας τα βέλη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως μην έχοντας πλέον κάποιο άλλο θέμα να ασχοληθεί, μιας και έχουν λυθεί, επικεντρώνεται στο νοσοκομείο.

Δείτε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου:

Αφού πλέον η Χίος αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό, αυτό φαίνεται κάθε μέρα στη πόλη και στα χωριά, αφού όλα τα μεγάλα έργα προχωράνε, αυτό φαίνεται στα εργοτάξια, αφού η Χίος εξασφάλισε το νησιωτικό ΦΠΑ, αυτό φαίνεται στην τσέπη μας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του μονοθεματικά στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο λοιπόν, αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, καθώς υπερδιπλασίασε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid. Λειτούργησε επίσης 29 κλίνες, για την αντιμετώπιση περιστατικών COVID. Αύξησε δε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη ανακοινώθηκαν προσλήψεις 5 ιατρών και αναμένονται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ως προς το ΕΚΑΒ, θέμα έχει προκύψει καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2019 οι μονές βάρδιες ήταν: α) 9 για τον μήνα Ιανουάριο β) 13 για τον μήνα Φεβρουάριο γ) 20 για τον μήνα Μάρτιο δ) 4 για τον μήνα Απρίλιο ε) 20 για τον μήνα Μάιο και στ) 29 για τον μήνα Ιούνιο. Όπως φαίνεται κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη!

Η Κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις, ήδη οδηγός έχει αναλάβει εργασία στη Βολισσό καθώς και 3 πιστοποιημένοι διασώστες,απόφοιτοι της σχολής ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου για να εξυπηρετήσουμε, μαζί με ιδιωτικό ασθενοφόρο που διατέθηκε προσωρινά από δωρεές, τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Ήδη 23 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί με τα επιπλέον μέσα, αποσυμφορώντας το ΕΚΑΒ για επείγοντα περιστατικά.

Μόνιμες και επικουρικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έχουν συμφωνηθεί και αναμένονται άμεσα σχετικές προκηρύξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο στους Χιώτες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...