Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αθλιότητα τα υπονοούμενα Μητσοτάκη, δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού

Με σκληρό τρόπο απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, στα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός και στη συσχέτιση της επίθεσης εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού «Real FM» με την κριτική που άσκησε στον Χριστόφορο Βερναρδάκη για τα όσα είπε εναντίον της Νίκης Κεραμέως, που τη χαρακτήρισε «Πισπιρίγκου της Παιδείας»

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε εσπευσμένα κατά τη πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρήκε την ευκαιρία να προβεί σε «μια πρωτοφανή ακρότητα, σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, να συνδέσει την επίθεση με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την παρέμβασή του με μια δήλωση που, όπως σημείωσε, εκφράζει ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

Μέσω αυτής, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε «μια άστοχη, ατυχή και απαράδεκτη διατύπωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό της κ.Κεραμέως. Μια διατύπωση όμως που αμέσως απεσύρθει», για να «αντιπαραβάλει την ορολογία του χαμαιτυπείου από το βήμα της βουλής και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή».

Μάλιστα, απάντησε στα περί «εκτσογλανισμού» της πολιτικής ζωής για την οποία μίλησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι «εκτσογλανισμός» είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του στη Δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, την ακρίβεια και την ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement