Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην πλωτή έκθεση κειμηλίων του 1821 από το Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος» ο Νότης Μηταράκης

Στην πλωτή έκθεση κειμηλίων του 1821 από το Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος» βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χιού τής Νέας Δημοκρατίας, ο Νότης Μηταράκης.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Instagram, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ενώ τόνισε πως η έκθεση θυμίζει τους αγώνες του έθνους.

H ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:

«Θερμά συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκου και τον καπετάν Παναγιώτη για την πλωτή έκθεση. Να θυμίζει τους αγώνες του έθνους»

Οι σκέψεις που μοιράστηκα στο βιβλίο επισκεπτών για τα εγκαίνια τήσουν πλωτής έκθεση του Ίδρυμα Μαρίας Τσακος

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την έκθεση:

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και η Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποιούν φέτος την πλωτή έκθεση κειμηλίων του ’21, από τις Συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Η έκθεση υπό τον τίτλο «EΠANACΥΣΤΑΣΗ΄21: η πλωτή έκθεση», ήταν προγραμματισμένη για το 2021, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, όμως αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας Covid-19 και τελικά εγκαινιάζεται την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 11.00 π.μ., και από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει κυριολεκτικά πανιά!

Φιλοξενείται στο ιστιοφόρο εκπαιδευτικό σκάφος «Μάνια» του Ναυτικού Λυκείου του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και θα επισκεφθεί συνολικά 14 λιμάνια νησιών, όπως σημείωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλης Μπελέγρης. Μετά τη Χίο, τη Δευτέρα πρόκειται να αναχωρήσει από τη Χίο για Καρδάμυλα και από εκεί στις Οινούσσες για να καταλήξει τέλος Ιουλίου στον Πειραιά.

Η Έκθεση αποσκοπεί να αναδείξει τον ναυτικό Αγώνα του ’21, τόσο με αυθεντικά κειμήλια από τις Συλλογές του Μουσείου (π.χ. ο σταυρός από το πλοίο του Μιαούλη, η αρπάγη από το πυρπολικό του Κανάρη, ναυτικά όπλα, φιλελληνικά αντικείμενα αφιερωμένα στον ναυτικό Αγώνα κ.ά.) όσο και με ψηφιακές εφαρμογές (ενδεικτικά αναφέρονται videos μικρής διάρκειας, ψηφιακές αναπαραστάσεις ναυμαχιών, ηχητικά αποσπάσματα από ιστορικές πηγές ή μουσικά κομμάτια, γραφιστικές αναπαραστάσεις, εκτυπώσεις κ.ά.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement