Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη επισκέφτηκε ο Νότης Μηταράκης – Συζητήθηκαν θέματα για την πρόοδο και ανάπτυξης της Χίου

Το «Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη» επισκέφτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο 1ο Φόρουμ Επισκόπησης της Διεθνούς Μετανάστευσης στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Νότης Μηταράκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Χιακής Ομοσπονδίας και της ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική, οπού συζήτησε μαζί τους για εθνικά θέματα και τη σημασία της άκρως επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Χίο, καθώς το ενδιαφέρον για την πατρίδα και η πηγαία νοσταλγία των Ομογενών μας ήταν διάχυτη.  Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την πρόοδο της Χίου, το νέο μοντέλο ανάπτυξης του νησιού και τους 4 άξονες του.

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη 

«Επισκέφθηκα το Χιώτικο Σπίτι στη Νέα Υόρκη και συνάντησα τους εκπροσώπους της Χιακής Ομοσπονδίας. Η πολυσχιδής δράση της ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική είναι πολύ σημαντική. Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι η δύναμη μας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκα στα μεγάλα εθνικά θέματα και τη σημασία της άκρως επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Μια επίσκεψη με θετικό πρόσημο, τόσο για το κύρος της χώρας μας, όσο και για τα εθνικά συμφέροντα.

Οι πιο συγκινητικές στιγμές, όμως, της χθεσινής συνάντησης μας διαδραματίστηκαν, όταν η συζήτηση μας «πήγε» στη Χίο. Το ενδιαφέρον για την πατρίδα και η πηγαία νοσταλγία των Ομογενών μας ηταν διάχυτο.

Συζητήσαμε για την πρόοδο της Χίου, το νέο μοντέλο ανάπτυξης του νησιού μας και τους 4 άξονες του.

Πρώτον, την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την αποσύνδεση του από το Μεταναστευτικό.

Δευτερον, την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομών της γενιάς μας. Την αναβάθμιση του αεροδρομίου, την παράδοση του νέου Δικαστικού Μεγάρου και την έναρξη εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Τρίτον, τη συμπερίληψη της Χίου στα νέα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και συνεπώς την αναπτυξιακή προοπτική για τον τουρισμό της.

Και, φυσικά, την μεταναστευτική κρίση που αφήνει οριστικά πίσω της η Χίος.

Τέλος, τους προέτρεψα να έρθουν σύντομα πίσω στο νησί μας και να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές, συμβάλλοντας έτσι στο μέλλον της Χίου. Τους ευχαριστώ για τη ζεστη φιλοξενία και τους αποχαιρετώ με μια ευχή… εις το επανιδείν!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement