Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Ενθουσιασμένος με την ομιλία Μητσοτάκη νεαρός βουλευτής – «Μου έδωσε έμπνευση να συνεχίσω»

Μετά την επιτυχία της χθεσινής ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, πολλοί υπήρξαν οι βουλευτές και γερουσιαστές που συνομίλησαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ανάμεσά τους ξεχώρισε ένας νεαρός βουλευτής, ο 24χρονος Jake Auchincloss, ο οποίος δήλωσε πως η ομιλία Μητσοτάκη τον έδωσε «έμπνευση και κουράγιο» να συνεχίσει την πολιτική του πορεία.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο Auchincloss ανέφερε: «Ακούγοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου, συνειδητοποιώ πως είναι η καλύτερη ομιλία που έχω ακούσει μέχρι στιγμής. Εκπροσωπώντας τη χώρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την κοινή ιστορία και τις αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Οι “ιδρυτές πατέρες” μας άντλησαν τόση έμπνευση και τόσα πολλά διδάγματα από την εμπειρία της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας, πριν από 25 αιώνες. Και οι Έλληνες, από τη μεριά τους, στο δικό τους αγώνα για την ανεξαρτησία πριν από 200 χρόνια, έστρεψαν το βλέμμα τους στο παράδειγμα των ΗΠΑ και αναζήτησαν την στήριξη της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο νέος πολιτικός.

Ο Auchincloss συνέχισε επισημαίνοντας την θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού ως προς την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τονίζοντας πως οι εξελίξεις απειλούν ευρύτερα τη Δημοκρατία:

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ακλόνητη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας. Όπως είπε, ο αγώνας των Ουκρανών να υπερασπιστούν έναν κόσμο όπου θα επικρατεί ο νόμος και η τάξη, έναν κόσμο όπου θα μπορέσει να ευδοκιμήσει η αυτοδιάθεση και η Δημοκρατία, θυμίζει και αντανακλά τους αγώνες των Ελλήνων και τις προσπάθειες της Ελλάδας για την ελεύθερη δημοκρατία».

«Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το σημαντικό έργο του ελληνικού και αμερικανικού λαού που δρουν ως θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, σε έναν κόσμο που θα πρέπει να προστατευθεί όχι μόνο από τα αυταρχικά καθεστώτα αλλά και το εγχώριο πλήγμα της παραπληροφόρησης και της πόλωσης του λαϊκιστών, οι οποίοι υπόσχονται εύκολες λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα. Τέλος τόνισε ότι θα χρειαστεί να συνεργαστούμε και να αντλήσουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο, στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ισχυρούς θεσμούς και να εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας στις δημοκρατικές μας διαδικασίες», είπε ο Auchincloss.

 

 

Κλείνοντας, ο βουλευτής εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, λέγοντας ότι «Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μου έδωσε πραγματική έμπνευση και κίνητρο να συνεχίσω την σκληρή δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement