Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή κατά της Novartis καταθέτει ο Πλεύρης για βλάβη του ελληνικού Δημοσίου

Αγωγή σε βάρος της εταιρείας Novartis αναμένεται να καταθέσει το ελληνικό δημόσιο, για να διεκδικήσει αποζημίωση για το «σύνολο των παράνομων πρακτικών», όπως προκύπτει από δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως αναμένεται να συσταθεί επίσης επιτροπή διαπραγμάτευσης, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα διορίσει δικηγορική εταιρεία στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα δοθεί εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

H δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για υπόθεση Novartis

“Υλοποιώντας την κυβερνητική δέσμευση μας να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ, προβαίνουμε επιπλέον στις ακόλουθες ενέργειες:

α) εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης

β) έντολη για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και

γ) εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιωσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement