Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Εκπτώσεις στο ρεύμα για όλους – Δεν είναι εύκολο να παρεμβαίνεις κάθε φορα

«Δεν είναι εύκολο κάθε φορά που ‘’ξεφεύγει’’ κάτι, να παρεμβαίνεις και να δίνεις ακόμα περισσότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να το πούμε στον κόσμο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις τιμές στα καύσιμα.

Πρόσθεσε ότι στην παρούσα συγκυρία, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα που θα είναι το «ταβάνι» στις ανατιμήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέτει όποιες νέες δυνατότητες υπάρξουν για να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το αποτύπωμα στους πολίτες.

«Ό,τι δημοσιονομικός χώρος υπήρξε μέχρι τώρα και ό,τι καινούριες δυνατότητες η κυβέρνηση βρίσκει, τις διαθέτει έτσι ώστε όλο αυτό που περνάμε να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Τον Ιούνιο η πλατφόρμα για την επιστροφή έως 600 ευρώ

Για το ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα έως 600 ευρώ επιστροφή, ενώ το εισοδηματικό κριτήριο των 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα είναι μια πολύ μεγάλη περίμετρος.

«Όλες οι κατοικίες για το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουνε εκπτώσεις. Όλες οι κατοικίες. Και από τον Ιούλιο και μετά, όλες οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση το μηχανισμό που έχουμε εισαγάγει και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και που έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα, θα δουν μειωμένες αυξήσεις, σε ποσοστό από 70% έως 90%. Προσοχή! Ούτε είπαμε, ούτε λέμε ότι θα είναι οι λογαριασμοί όπως ήταν πριν την κρίση».

Για τις διακοπές ρεύματος, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να ανταποκριθεί.

Πώς θα υπολογιστεί το τελικό ποσό των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας

Για την παρακράτηση στο 90% των υπερκερδών των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα 591 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η ΡΑΕ δεν είναι το τελικό ποσό, αλλά θα αφαιρεθεί ένα ακόμα νούμερο, αυτό που δίνουν μέσω των σταθερών τιμολογίων οι πάροχοι στους καταναλωτές. Αφού γίνουν οι υπολογισμοί αυτοί, στο ποσό που θα προκύψει θα μπει έκτακτο τέλος 90%.

Δεν απέκλεισε να υπολογιστούν τα κέρδη των εταιριών και για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, λέγοντας ότι η ΡΑΕ θα σταθμίσει το θέμα.

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε για το θέμα των επεισοδίων το ΑΠΘ, ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί, ούτε πολιτικά, ούτε στην πράξη με τα απομεινάρια του παρελθόντος που επιδιώκουν να μείνει πίσω η χώρα.

Χαρακτήρισε θλιβερή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε πως για την κυβέρνηση δεν μπορεί σε κανένα επίπεδο, οι νόμοι των συμμοριών, δεν έχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement