Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης από Μητσοτάκη σε Μηταράκη για το μεταναστευτικό – Όλα όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά και ως ένταξής του στο success story της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναφερθεί εκτενώς στο μεταναστευτικό κατά την εισήγησή του στην εναρκτήρια ομιλία του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός σε μία ομιλία η οποία δεν απευθυνόταν μόνο στο ευρύτερο κοινό αλλά και στο εσωκομματικό ακροατήριο επέλεξε να κάνει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 33 μηνών παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα τα οποία ήλθαν όχι μόνο ως εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων αλλά σε μεγάλο βαθμό και ως δράσεις αντιμετώπισης σοβαρών κρίσεων.

Έτσι, μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας η οποία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα μας, ο πρωθυπουργός μίλησε για την επιτυχημένη στρατηγική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος υπό την υπουργία του Νότη Μηταράκη. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι» τονίζοντας πως «είπαμε ότι θα φυλάξουμε τα σύνορά μας και το κάναμε πράξη».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο ευρύτερο πλαίσιο ασφάλειας, είπε: «η ασφάλεια, απλώνεται σε πολλές περιοχές. Στη φύλαξη των συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων, που σχεδόν μηδένισε τις μεταναστευτικές ροές. Είπαμε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι, είπαμε ότι θα φυλάξουμε τα σύνορά μας και το κάναμε πράξη».

Στην συνέχεια εκτός από την αντιμετώπιση των ροών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις δράσεις οι οποίες θωρακίζουν την χώρα μας απέναντι στη μετανάστευση κάνοντας αναφορές τόσο στις νέες κλειστές δομές που αντικαθιστούν τις παλαιότερες ανοιχτού τύπου που προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στον μηδενισμό των μεταναστευτικών ροών.

«Φτιάξαμε σύγχρονες κλειστές δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εμείς είμαστε αυτοί που αντικαταστήσαμε τη ντροπή της Μόριας και της Ειδομένης. Φιλοξενούμε πλέον πολύ λιγότερους πρόσφυγες αλλά σε ανθρώπινες συνθήκες. Μετεγκαταστήσαμε 1.000 και πλέον ασυνόδευτα παιδιά σε νέες πατρίδες και γνωρίζουμε σήμερα, ένα-ένα, που είναι όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη χώρα μας και τα φροντίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ενένταξε τέλος την αντιμετώπιση της μετανάστευσης στο ευρύτερο όραμά του για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Όπως είπε: «Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο τετραετίας, έχει πρόγραμμα οκταετίας, αλλά έχει όραμα δεκαετίας για την πατρίδα μας. Με ακούτε συχνά να περιγράφω την Ελλάδα του 2030. Είναι η Ελλάδα που χτίζουμε λιθαράκι – λιθαράκι. Τη χτίζουμε με τολμηρές τομές που δημιουργούν θετικά κεκτημένα για τον πολίτη. Αυτά ενσωματώνονται στην καθημερινότητά του. Δεν θέλω να μπορεί κανείς να φανταστεί μία οικονομία με νέους φόρους όπως παλιά, να μην διανοείται ποτέ ξανά ο πολίτης ότι θα στέκεται σε ουρές χωρίς την υποστήριξη ψηφιακού κράτους, να θεωρεί εφιάλτη που ευτυχώς έχει περάσει τα κύματα των μεταναστών και το αίσχος της Μόριας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτές τις αναφορές έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωκομματικό ακροατήριο πως η πολιτική που εφαρμόζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και όλες οι δράσεις οι οποίες έχουν οδηγήσει στην λύση του μεταναστευτικού ζητήματος για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αποτελούν κυβερνητική πολιτική και σημαντικό κομμάτι του οράματος της Νέας Δημοκρατίας για μία Ελλάδα ασφαλή αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement