Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σωστή η απόφαση για αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

Την ξεκάθαρη θέση ότι «η αποστολή στρατιωτικού αμυντικού υλικού στην Ουκρανία ήταν το ηθικά σωστό και εθνικά επιβεβλημένο», μαζί με τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο, αλλά εάν ζητηθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ να στείλουμε δυνάμεις σε γειτονικές χώρες πιστεύω θα το κάνουμε» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην τηλεόραση του Alpha.

Διευκρίνισε δε απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις, ότι δεν πιστεύει στα Συμβούλια των Πολιτικών Αρχηγών, διότι «δεν προσφέρουν κάτι», όπως είπε, επιμένοντας ότι «πράξαμε το σωστό, όπως τελικά έπραξε το σωστό η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, κληθείς να σχολιάσει την εκλογολογία που επανήλθε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, ότι «η κυβέρνηση είναι σταθερή. οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και πως «το δίλημμα των εκλογών θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «κανείς δεν περίμενε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα έπαιρνε την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία. Αποτελεί την αναίρεση του καθεστώτος ειρήνης και ασφάλειας.

Μιλάμε για ένα νέο ψυχρό πόλεμο για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα τελειώσει». Σημείωσε εμφατικά ότι «συντελείται ανθρωπιστική καταστροφή. Απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες.

Η Ρωσία σήμερα είναι παγκόσμια απομονωμένη, όπως φάνηκε και από το ψήφισμα στον ΟΗΕ».

Επισήμανε τη σημασία να υπάρξει εκεχειρία για να φύγουν οι άμαχοι, ενώ εκτίμησε ότι τις επιπτώσεις του ρωσικού αναθεωρητισμού θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement