Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη δράση της κ.Θάνου

Να δώσει τις οφειλόμενες συγκεκριμένες απαντήσεις για το θέμα που έχει ανακύψει με τις αποκαλύψεις ότι δρούσε παραδικαστικό κύκλωμα επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και να μυν κρύβεται άλλο, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ.

Η δυσώδης υπόθεση αφορά (σύμφωνα με το iefimerida) μεσολάβηση που φέρεται ότι έκανε το 2016 φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και μετέπειτα συμβούλου του κ. Τσίπρα, Βασιλικής Θάνου, στον Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν οι φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες του επιχειρηματία, ο οποίος στο μεταξύ έχει φύγει από τη ζωή.

“Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;», ρωτά μεταξύ άλλων η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αποκαλύπτει το site “ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Το ηχητικό ντοκουμέντο – Ο ρόλος της Βασιλικής Θάνου και η εμπλοκή του γιου της

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Από τη συνομιλία αλλά και από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του Βγενόπουλου, επιβεβαιώνονται πλήρως όσα κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.

Αποκαλύπτεται, ταυτόχρονα, ένα αποκρουστικό παρασκήνιο διαπλοκής λειτουργών της Δικαιοσύνης με επιχειρηματίες, εκβιαστικών πιέσεων, κατάργησης των ορίων εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας».

Η ΝΔ τονίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι «τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ για τις αποκαλύψεις

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού; Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement