Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την Ουκρανία στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα εξετάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συνέπειες τους στη Ελλάδα. Στο έκτακτο συμβούλιο, εκτός των σταθερών μελών (οι αρμόδιοι υπουργοί και οι ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων), συμμετέχει και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές, πρόκειται να εξεταστούν, εκτός από τα στρατιωτικά, και γεωπολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία και τα ενεργειακά θέματα. Αναμένεται να δοθεί έμφαση στα ενεργειακά αποθέματα και την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών για τον εφοδιασμό της χώρας με φυσικό αέριο.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είχε αναβάλει συνέντευξη που επρόκειτο να παραχωρήσει αύριο σε αθλητικό ραδιόφωνο, για να αναφερθεί στις νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, στις 14/02, είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, παρουσία στενών συνεργατών του και ενεργειακών παραγόντων της αγοράς. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να πληροφορηθεί για τα σενάρια της κρίσης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα μας η κλιμάκωση της έντασης, καθώς το ρωσικό αέριο καλύπτει το 40% με 45% των ετήσιων αναγκών μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Aκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θανάσης Ντόκος, και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement