Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτική Έρευνα: Τι ψηφίζουμε ανάλογα με το εισόδημα, τη μόρφωση, το επάγγελμα και την ηλικία

Οι ψηφοφόροι με υψηλό εισόδημα, από 1.501 ευρώ και πάνω, με ανώτερη και ανώτατη μόρφωση, οι αγρότες και όσοι ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη, είναι εκείνοι που νιώθουν πολιτικά πιο κοντά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Eteron από την aboutpeople τον Δεκέμβριο του 2021.

Συνολικά, η ΝΔ σημειώνει υπεροχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση εκείνη των 17-24, στο σύνολο της επικράτειας και ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

Σημειώνεται πως στο Eteron επικεφαλής είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Μηνιαίο εισόδημα και επιλογή κόμματος

έρευνα1

Περιοχή, επάγγελμα και μόρφωση

έρευνα2

Φύλο, ηλικία και κοινωνική τάξη

έρευνα3

Στο 12,3% η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα “με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά” η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4, το ΚΙΝΑΛ 16, το ΚΚΕ 7,2, η Ελληνική Λύση 3,5 και το ΜέΡΑ25 4,1.

έρευνα 5

Χαρακτηριστικό είναι πως το 47,7% απορρίπτει την Αριστερά ως κάτι κακό με το 61,8% να επιλέγει το “Κέντρο”. Στο ερώτημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά (που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) αρνητικά απαντά το 63,9%.

έρευνα 4

Σχεδόν 6 στους 10 ερωτώμενους δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, με το 42,5% να έχει διαφορετική άποψη. Λιγότερο ικανοποιημένοι αισθάνονται όσοι αυτοτοποθετούνται στις λαϊκές και κατώτερες μεσαίες τάξεις, οι άνεργοι και εκείνοι που έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 500 ευρώ. Όταν η ερώτηση αφορά στην προσωπική οικονομική κατάσταση οι αριθμοί αντιστρέφονται. Το 42,2% απαντά ότι είναι πολύ ή μάλλον ικανοποιημένο, ενώ το 57,3% δηλώνει πολύ ή μάλλον δυσαρεστημένο.

έρευνα 6

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για την Porsche, τα αρχικά GTS σημαίνουν Gran Turismo Sport και αυτό στην πράξη σημαίνει πως το αυτοκίνητο που τα φέρει, εμφανίζει μια επιπλέον...

Advertisement