Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Βράζουν» στο twitter οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Αποστάσεις από βουλευτές και στελέχη

Στις πρώτες θέσεις του ελληνικού timeline στο twitter βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο πρώην «τσάρος» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς η χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» σήκωσε παλιρροϊκό κύμα σχολίων στις τάξεις των φίλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός από τους δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη δυσφορία τους για τα λεγόμενα του κ. Τσακαλώτου δεν κρύβουν τόσο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όσο και προβεβλημένα κομματικά στελέχη, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση οδεύει προς το 3ο Συνέδριό της.

«Ναρκισσισμός και υπεροψία»

Λαμβάνοντας αποστάσεις από την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολίασε πως «O “ατομικός διανοούμενος” πολλές φορές διακατέχεται από ναρκισσισμό, αυτοαναφορικότητα κ,αναζήτηση “αυτοπεποίθησης“. Ο “συλλογικός διανοούμενος”, πάλι, εμπνέεται από τη Θέση για τον Φόϋερμπαχ: “Οι φιλόσοφοι εξηγούσαν μόνο τον κόσμο[…]Το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε”#τσακαλωτος», ενώ σε μια μακροσκελή ανάρτησή του, «εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα», τονίζει ο Νίκος Καρανίκας, καταλογίζοντας στον πρώην «τσάρο» υπεροψία.

Η ανάρτηση Καρανίκα:

«αυτοπεποίθηση και κινητικότητα με αριστερή ματιά.

Διάβασα την άποψη του σ. Τσακαλώτου για την αυτοπεποίθηση.

Με απασχολεί, γιατί αυτή η άποψη κρύβει μια προσπάθεια να προσβάλει – μάταια στην προκειμένη – και φανερώνει υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική.

Κατά τ άλλα αυτή η δήλωση είναι απότοκο της αριστοκρατικής αντίληψης για την αυτοπεποίθηση . Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα.

Κατακτούμε τον εαυτό μας με προσωπικό αγώνα και η γνώση-αποδοχή του εαυτού μας μαζί με την συντροφικότητα του συλλογικού, είναι αρκετά για να έχουμε την αυτοπεποίθηση που δεν μετατρέπεται σε αλαζονεία και υπεροψία.

Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό σύντροφοι και συντρόφισσες, δημιουργεί τόση ανισότητα που δυσκολεύει την κινητικότητα και όχι το αντίθετο όπως διαβάσαμε από τον σύντροφο απόφοιτο του ιδρύματος που υπάρχει από το 1500….και σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985, αλλά έχω μελετήσει τον Μαρξ, γνωρίζω υλισμό, διαλεκτική και νεοφιλελευθερισμό.

καλή βδομάδα».

«Βασικό χαρτί» ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα, να προσέχουν τις δηλώσεις που κάνουν κάλεσε τους συντρόφους του ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το «βασικό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την μεριά μας σε ότι αφορά τις δηλώσεις μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε αυτά που λέμε να μην αξιοποιούνται προπαγανδιστικά, για να φαίνεται ότι υπάρχει τάχα αυτή η εσωστρέφεια, που θα ήθελαν οι αντίπαλοί μας να υπάρχει. Νομίζω ότι ειδικά η στρατηγική της ΝΔ είναι ακριβώς η στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί ακριβώς αυτός αποτελεί το βασικό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η διαφορά του ότι υπήρχε ένας ηγέτης σαν κι αυτόν στην Ελλάδα είναι που οδήγησε την Αριστερά στην εξουσία αντίθετα με ότι έγινε στην Ισπανία, σε άλλες χώρες, που εξίσου με τη δική μας πατρίδα είχαν δοκιμαστεί στα μνημόνια και που υπήρχε κίνημα ανάλογο με το δικό μας», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ταυτόχρονα, εξακολουθεί με αμείωτο ρυθμό η «βροχή» σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως από φίλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από άλλους χρήστες, που χρεώνουν στον κ. Τσακαλώτο πως έριξε «σωσίβιο» αντιπερισπασμού από τις όποιες αστοχίες της κυβέρνησης, αναζωπυρώνοντας ταυτόχρονα τα πάθη ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Δείτε τα tweets:

tsakalotos2
tsakalotos3
tsakalotos4
tsakalotos5
tsakalotos6
tsakalotos7
tsakalotos8
tsakalotos9
tsakalotos10
tsakalotos11
tsakalotos12
tsakalotos13
tsakalotos14
tsakalotos15
tsakalotos16
tsakalotos17
vernardakis_tsakalotos


Ειδήσεις σήμερα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement