Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Πολάκη: «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή, απαράδεκτο να τον καλύπτει»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ζητώντας εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα “να δεις που θα σε στείλω”, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή».

Και συνεχίζει: «Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του, είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ. Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, ερωτηθείς για το περιστατικό στην ταβέρνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

«Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας», είπε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛ.ΑΣ.: Ισχύει κανονικά το πρόστιμο

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο , έδωσε σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χθες το βράδυ, ισχύει κανονικά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει δημιουργήσει θόρυβο, καθώς ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε έντονα προς τους αστυνομικούς που έκοψαν το πρόστιμο, το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

Πολάκης: Ελεεινό περιστατικό

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής υποστηρίζει ότι στην ταβέρνα τηρούνταν αυστηρά και κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, γινόταν έλεγχος στην είσοδο, υπήρχαν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια και όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν συνεχώς μάσκες. Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ο συγκεκριμένος σερβιτόρος, αδελφός του ιδιοκτήτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέβασε την μάσκα του, όχι στο χώρο με τα τραπέζια αλλά πίσω από τον πάγκο, για να φάει. Εκείνη την ώρα μπήκαν οι αστυνομικοί και του έκοψαν το πρόστιμο.

Μάλιστα στην ανάρτηση του, η οποία επίσης είναι σε έντονο ύφος, ενώ στρέφεται και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, χαρακτηρίζει ελεεινό και απαράδεκτο το συμβάν και αναφέρει ότι επικοινώνησε με την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερώσει και ταυτόχρονα ζητάει να μην ισχύσει το πρόστιμο για τους παραπάνω λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

Advertisement