Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Αναβάλλεται το ταξίδι του στη Βιέννη λόγω πανδημίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον αυστριακό ομόλογό του ότι η συνάντησή τους αναβάλλεται, λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αυστριακό ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι λόγω της κατάστασης της πανδημίας γενικότερα, η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Βιέννη την πρωτοχρονιά αναβληθεί. Παράλληλα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη αναμένεται να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν, ει δυνατόν εντός του Ιανουαρίου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, όπως τονίζουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά.

Αναλυτικότερα, συνεχίζοντας τις προσεχείς ημέρες τον διπλωματικό μαραθώνιο με σκοπό την προώθηση των θέσεων της χώρας μας αλλά και την εμπέδωση των δεσμών που έχει οικοδομήσει, στις 4 Ιανουαρίου ο κ. Δένδιας αναμένεται να υποδεχθεί στην Αθήνα τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, πρίγκιπα Φάισαλ (Faisal), στη συνέχεια της διμερούς επίσκεψης στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και της συμμετοχής του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ Φιλίας τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί δύο από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αναμένεται να μεταβεί στη Βρέστη για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Κατά την παραμονή του στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί το ναυπηγείο όπου κατασκευάζονται οι νέες ελληνικές φρεγάτες και να έχει διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ λε Ντριάν (Jean-Yves Le Drian), με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί (Florence Parly).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement