Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για μέτρα: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενημέρωση της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σήμερα, σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη θα έχουμε τσουνάμι κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον να φαίνεται να σέρνει τον χορό των μολύνσεων. Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε εφαρμογή μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μα συνέπεια και υπευθυνότητα».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Για τα σχολεία είπε: «Μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».
Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα, πρόσθεσε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement