Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Τεστ σε όλους αν χρειαστεί στις γιορτές – Το κόστος θα το επιβαρύνονται οι πολίτες

«Παράθυρο» για επιβολή καθολικότητας των τεστ στον πληθυσμό σε εμβολιασμένους και μη, για λίγες ημέρες των εορτών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως οι συνθήκες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι έκτακτες και εάν η κυβέρνηση λάβει σχετική εισήγηση από τους επιστήμονες, τότε το κυβερνητικό επιτελείο θα την εξετάσει και ίσως εφαρμοστεί για κάποιες λίγες ημέρες στις εορτές. Παράλληλα σημείωσε πως το κόστος θα το επιβαρυνθούν οι πολίτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Νωρίτερα, με τον προϋπολογισμό ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στους πολιτικούς συντάκτες σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει τους Έλληνες από τους φόρους «που τους φόρτωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός δίνει μια σαφή εικόνα για το πώς θα είναι η Ελλάδα στο τέλος της τετραετίας παραθέτοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Μιλώντας για την πανδημία ο κ. Οικονόμου τόνισε πως όποια μέτρα λαμβάνονται, στόχο έχουν να κερδίσει η χώρα χρόνο απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Σημείωσε δε πως γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα είπε πως από την ημέρα της ανακοίνωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 έχουν γίνει ή έχουν οριστεί περίπου 150.000 ραντεβού.

Δείτε το briefing:

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Οικονόμου είπε πως παρακολουθούνται τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών. Παράλληλα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση ούτε εισήγηση από τους επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές.

«Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν», είπε.

Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο τέστινγκ σε όλους, σημείωσε για τις ημέρες των εορτών, πως εάν η κυβέρνηση λάβει τέτοια εισήγηση, θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου ο πληθυσμός να είναι πλήρως προστατευμένος.

Στο υποθετικό σενάριο να ισχύσει το υποχρεωτικό τέστινγκ σε όλους, ο κ. Οικονόμου είπε πως το κόστος για το τέστινγκ εκείνες τις ημέρες, οι οποίες θα είναι λίγες είπε, θα το επιβαρύνονται οι πολίτες.

Επ αυτού, ο κ. Οικονόμου, χαρακτήρισε τις εξελίξεις με την μετάλλαξη Όμικρον έκτακτες και αναγκάζουν σε αναπροσαρμογές της στρατηγικής ανάλογα με τα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

Advertisement